Συνταγή για Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη. Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη, με παντεσπάνι με στέβια και αφράτη σαντιγί με πραλίνα σοκολάτας με στέβια.
- στέβια 200 γραμμάρια (1:2)
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 1
- νερό 2 κουταλιές ζεστό
- αυγα 5
- βανίλια 2
- κακαο 30 γραμμάρια
Υλικά
- κρεμα γαλακτος 400 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- πραλίνα 380 γραμμάρια σοκολάτας με στέβια
- φουντουκι 80 γραμμάρια
Για την κρέμα
Υπέροχη Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη με μία βελούδινη σαντιγί αλλά και ένα αφράτο σπιτικό παντεσπάνι με λιγότερες θερμίδες από ότι συνήθως αφού δε θα βάλουμε ίχνος ζάχαρης αλλά στέβια. Θα φτιάξουμε μία υπέροχη σαντιγί με κρέμα γάλακτος, πραλίνα σοκολάτας με φουντούκια χωρίς ζάχαρη αλλά στέβια και ένα παντεσπάνια με κακάο και στέβια και έτοιμη η Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη.
Είναι ένα γλυκό ψυγείου με σοκολάτα πεντανόστιμο, για τους λάτρεις σοκολάτας που δεν θέλουν να αποχωριστούν το αγαπημένο τους γλυκό αλλά ταυτόχρονα δεν θέλουν να δουν την ζυγαριά να ανεβαίνει. Αυτή η Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη θα γίνει το αγαπημένο σας επιδόρπιο .
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση για το παντεσπάνι
Στην αρχή χτυπάμε τα αυγά με την στέβια μέχρι να αφρατέψουν. Στην συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε το μείγμα. Κοσκινίζουμε έπειτα το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το κακάο, το μπέικιν πάουντερ και τις βανίλιες στο μείγμα με τα αυγά. Δουλεύουμε το μείγμα μας για να γίνουν ζύμη.
Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη την απλώνουμε σε φόρμα 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί στον πάτο. Ψήνουμε το παντεσπάνι στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για περίπου 20 λεπτά. Ελέγχουμε το παντεσπάνι με μία οδοντογλυφίδα και αν βγει καθαρή τότε είναι έτοιμο.
Εκτέλεση για την κρέμα
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος στο μίξερ για να γίνει σαντιγί. Στην συνέχεια προσθέτουμε στη σαντιγί το στραγγιστό γιαούρτι και την πραλίνα σοκολάτας με στέβια. Στο τέλος βάζουμε και τα ψιλοκομμένα φουντούκια και ανακατεύουμε. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Tips για την Τούρτα Ferrero Rocher χωρίς ζάχαρη
Αν δεν έχουμε πραλίνα με στέβια μπορούμε να βάλουμε κρέμα σοκολάτας με στέβια και φουντούκια μέσα. Αν το παντεσπάνι το θέλουμε πιο ζουμερό μπορούμε πριν βάλουμε την κρέμα να σιροπιάσουμε το παντεσπάνι με φρέσκο γάλα. Αν θέλουμε διακοσμούμε με σοκολατάκια.
Δείτε ακόμα Σοκολατόπιτα χωρίς ζάχαρη με μόλις 2 υλικά
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.