Τι θα χρειαστούμε:
Για τη βάση:
95 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα (52%-55% κακάο), τεμαχισμένη σε κομμάτια
125 γραμμ. βούτυρο αγελάδος
95 γραμμ. ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
60 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Μους λευκής σοκολάτας, γέμιση:
250 γρμ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
450 γρμ. κρέμα γάλακτος
1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
Τι θα κάνουμε:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς.
Για τη βάση, λιώνουμε το βούτυρο και τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας πού και πού, μέχρι να γίνει μια λεία σος και όταν γίνει αποσύρουμε από τη φωτιά.
Χτυπάμε με το μίξερ στη μεσαία ταχύτητα τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει.
Προσθέτουμε στο μείγμα των χτυπημένων αυγών και της ζάχαρης το μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά με μια κουτάλα, μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, ανακατεύοντας παράλληλα με μια κουτάλα. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα με αποσπωμένα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. ή σε τσέρκι, ακουμπισμένο σε ταψί.
Ψήνουμε το μπράουνι για 15 λεπτά, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά, για τουλάχιστον 2 ώρες. Το ξεκολλάμε με ένα μαχαίρι από τα τοιχώματα, αλλά ΔΕΝ ξεφορμάρουμε.
Για την γέμιση μους σοκολάτας:
Λιώστε σε μπεν μαρί την λευκή σοκολάτα και αφήστε τη στην άκρη. Βάλτε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και χτυπήστε την στη μεγάλη ταχύτητα μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα. Αφαιρέστε το μπολ από το μίξερ, και με το χέρι, ανακατέψτε 1/4 σαντιγί στην λιωμένη λευκή σοκολάτα μέχρι να μαλακώσει και να ενσωματωθεί καλά. Προσθέστε το μίγμα σαντιγί-σοκολάτα στην υπόλοιπη σαντιγί και με μία σπάτουλα ανακατέψτε ελαφρά να ενσωματωθούν καλά.
Αδειάζουμε την κρέμα αυτή πάνω από τη βάση του μπράουνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο, έως ότου κρυώσει, για τουλάχιστον 3 ώρες. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε!
Λίγα μυστικά ακόμα
Αφού ψήσουμε τη βάση του μπράουνι, την αφήνουμε να κρυώσει κάποιες ώρες, ώστε να σφίξει καλά και να μην «πανιάσει» με την κρέμα. Την ξεκολλάμε από το σκεύος με ένα μαχαίρι, αλλά δεν ξεφορμάρουμε τελείως, γιατί δεν θα μπορέσουμε να απλώσουμε την κρέμα ομοιόμορφα.
Μπορούμε να φτιάξουμε δύο βάσεις και να βάλουμε κρέμα στη μέση και να την διακοσμήσουμε με m&m’s.
Και το καλυτερο???? μπορουμε να τη γεμισουμε με σπιτικο παγωτο για μια πιο καλοκαιρινη τουρτα!
Ειδήσεις σήμερα
- Ειρήνη Μουρτζούκου: Η πρώτη νύχτα στη ΓΑΔΑ
- Άγιος Έρωτας : Η Ολυμπία πιάνει τον πατέρα Νικόλαο σε οίκο ανοχής και το κάνει θέμα στην επισκοπή
- Ζώδια : Ανάδρομος Ερμής έως 15/12/2024 – Πως θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους
- «Καλάθι των Χριστουγέννων» : Επιστρέφει με χαμηλότερες τιμές