Θα φανταζοσασταν οτι αυτη η τούρτα ειναι πανευκολή να γίνει και μάλιστα είναι απλό μπισκοτογλυκό; Δείτε τη καταπληκτική συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε
Υλικά:
1,5-2 πακέτα πτι μπερ (ένα πακέτο για τη βάση και τα υπόλοιπα για την ενδιάμεση στρώση),
150 γρ. Βούτυρο
1 βανίλια και λίγη κανέλα.
Λίγο γάλα με κονιάκ για να εμβαπτίσω τα μπισκότα της ενδιάμεσης στρώσης (μπορώ να ραντίσω με κονιάκ και το μείγμα της βάσης)
με αυτά φτιάχνω μια βάση όπως του cheesecake (θρυμματίζω τα μπισκότα, λιώνω το βούτυρο προσθέτω βανίλια +κανέλα και ανακατεύω).
Στρώνω τη βάση σε μια φόρμα και πιέζω με το χέρι (βάζω φόρμα 24cm-26cm χρησιμοποιώ το τσέρκι της φόρμας χωρίς τον πάτο επάνω σε βάση για τούρτα(2 χαρτονένιες τις παίρνω ένα ευρώ)
Κρέμα ζαχαροπλαστικής (θέλουμε δύο μείγματα,το ένα με σοκολάτα)
Υλικά:
1/2 λίτρο γάλα
100 γρ. ζάχαρη
60 γρ. αλεύρι (εγώ βάζω και corn flour)
2 αυγά ολόκληρα
20 γρ. βούτυρο (1 κομματάκι)
λίγη βανίλια 1 με 1 1/2 κάψουλα
*ανάλογα με το τι θέλουμε να φτιάξουμε ίσως χρειαστεί διπλή δόση
Αν θέλουμε να κάνουμε σοκολατένια την κρέμα λιώνουμε 50 γρ. κουβερτούρα και την προσθέτουμε στο τέλος μαζί με το βούτυρο.
Eκτέλεση :
Βάζουμε το αλεύρι την ζάχαρη και την βανίλια σε ένα βαθύ σκεύος και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε και τα 2 αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει χυλός.
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα
και πριν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε την μισή ποσότητα από το ζεστό γάλα στο χυλό, ανακατεύουμε
και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα.
Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα.
Μόλις είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο (ή μαργαρίνη) και ανακατεύουμε. Βάζουμε μια μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα για να μην κάνει κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει.
χτυπάω στο μίξερ για να γίνει αφράτη.
*αν θέλουμε να γίνει η κρέμα λίγο πιο σφιχτή ή πιο αραιή, αυξάνουμε η μειώνουμε την ποσότητα του corn flour
*Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σοκολάτα του Στέλιου Παρλιάρου
(μπορείτε να βάλετε και έτοιμη κρέμα από αυτές στα φακελάκια αλλά θα βάλετε 100 ml γάλα λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία).
Πάνω από τη βάση βάζω μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής με άρωμα βανίλια (εγώ βάζω και ξύσμα λεμονιού, lime η πορτοκαλιού)
Από πάνω βάζω μια στρώση μπισκότα τα οποία τα έχω βουτήξει γρήγορα στο γάλα με το κονιάκ.
Έπειτα βάζω μια στρώση κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση σοκολάτα
Τέλος ανάλογα τα γούστα αν θέλω στολίζω την τούρτα με σαντιγί, κρέμα ζαχαροπλαστικής (αφράτη) η και βουτυρόκρεμα (350 βούτυρο +1 κουτί ζαχαρούχο καλά χτυπημένα)
*εγώ κάνω διπλή δόση κρέμας (ανάλογα με το σκεύος και το πόση ποσότητα θέλουμε)
*φυσικά η τούρτα γίνεται και με παντεσπάνι αλλά τώρα το καλοκαίρι προτιμώ τα μπισκότα.
*Για κάθε στρώση κρέμας τοποθετώ για λίγο στο ψυγείο έτσι ώστε να σταθεί η κρέμα.
*φτιάχνω την τούρτα από την προηγούμενη μέρα έτσι ώστε να μείνει όλη νύχτα στο ψυγείο.
Το σημαντικό είναι να πετύχουμε αφράτη κρέμα για να μπορεί να σταθεί.
Όσες -οι είναι “νέοι” στην κουζίνα μπορείτε να πάρετε έτοιμη κρέμα (τα φακελάκια και προσθέτουμε γάλα) αν κάνετε αυτό όπως έγραψα και πιο πάνω, τότε δεν θα βάλετε όσο γάλα γράφει η συσκευασία αλλά -100 ml. (είναι 400 άρα θα βάλετε 300)
Καλή επιτυχία
Άκης Ανδρεάκος
στη σελίδα μας στο Facebook για να ενημερώνεστε για νέες δημοσιεύσεις γιατί δεν τελειωσαμε εδώ!