Ήρθε η ώρα να κάνεις και εσύ μια εντυπωσιακή τούρτα σαν αυτές των ζαχαροπλαστείων, εύκολα, γρήγορα και πολύ οικονομικά.
Και ο συνδιασμός σοκολάτας – φράουλας δύσκολα θα αφήσει κάποιον ασυγκίνητο.
Ακόμα και αν οι φράουλες δεν είναι τις εποχής μη σε στενοχωρεί όλα τα σούπερ μάρκετ έχουν κατεψυγμένες έτοιμες για χρήση και κυρίως πολύ οικονομικές.
Πάμε λοιπόν να καταπλήξουμε τους αγαπημένους μας.
Τι υλικά θα χρειαστείς για το Παντεσπάνι!
4 αυγά
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα αλεύρι
3 κουταλιές κακάο
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Υλικά για Μους Φράουλας!
300 γρ φράουλες
100 γρ ζάχαρη
5 γρ φύλλα ζελατίνης
100 γρ τυρί κρέμα
200 γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη
Σιρόπι
1 φλυτζανάκι καφέ ζάχαρη
1 φλυτζανάκι καφέ νερό
Επικάλυψη
Σαντιγί
Γκανάζ σοκολάτας ή σάλτσα φράουλας
Πως να κάνεις το παντεσπάνι
Χωρίζεις τα αυγά. Χτυπάς τα ασπράδια με τη ζάχαρη σε μαρέγκα, χαμηλώνεις το μίξερ στο ελάχιστο, ρίχνεις έναν – έναν τους κρόκους και κοσκινίζεις μέσα στο κάδο το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν.
Αν χρησιμοποιήσεις λαδόκολλα απλά βάζεις το μίγμα μέσα, διαφορετικά αλευρώνεις και βουτυρώνεις το ταψάκι.
Ψήσιμο σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20-25 λεπτά. Πριν το βγάλεις τρύπησε το κέντρο με μια οδοντογλυφίδα. Πρέπει να βγαίνει καθαρή.
Οταν είναι έτοιμο, αναποδογυρίζεις πετσέτα και το αφήνεις να κρυώσει πολύ καλά. Όσο πιο παγωμένο, τόσο καλύτερα κόβεται
Πως να κάνεις τη μους φράουλα.
Αν είναι κατεψυγμένες οι φράουλες τις αφήνεις σε σιγανή φωτιά να ξεπαγώσουν λίγο για να λιώσουν πιο εύκολα. Τις χτυπάς στο μπλέντερ ή αν έχεις ράβδο μέσα στη κατσαρόλα να πολτοποιηθουν και προσθέτεις τη ζάχαρη.
Ξαναβάζεις στη φωτιά να λιώσει η ζάχαρη και να ζεσταθεί καλά το μίγμα. Το βγάζεις από τη φωτιά και προσθέτεις τα φύλλα ζελατίνης που έχεις μαλακώσει σε κρύο νερό και ανακατεύεις μέχρι να διαλυθούν καλά.
Βάζεις στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει. Όταν είναι έτοιμο το το αφρατεύεις με το μίξερ και προσθέτεις το τυρί κρέμα.
Τέλος ενώνεις αυτό το μίγμα με τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και αφήνεις να κρυώσει.
Πως να κάνεις το σιρόπι!
Βράζεις τη ζάχαρη με το νερό για 4 λεπτά
Τώρα είσαι έτοιμη για τη συναρμολόγηση. Με μεγάλο πριονοτό μαχαίρι κόβεις το παντεσπάνι σε 3 πάτους. Δεν είναι δύσκολο αν το παντεσπάνι έχει κρυώσει πολύ καλά.
Παίρνεις το πρώτο πάτο και σιροπιάζεις ελαφρά και μετά βάζεις τη μισή κρέμα. Βάζεις το δεύτερο πάτο και επαναλαμβανεις. Βάζεις το τελευταίο, σιροπιάζεις και καλύπτεις όλη τη τούρτα με σαντιγί.
Γαρνίρεις ανάλογα με την όρεξη σου!!!
*TIP Σάλτσα φράουλα
2 φλιτζάνια φράουλες
2 κοφτες κουταλιες κορν φλάουρ
2 κουταλιες χυμό λέμον
1 φλυτζανακι καφέ ζάχαρη
1 κουταλια κονιάκ
tourta-fraoula-syntagi
Αν είναι κατεψυγμένες τις αφήνεις σε πολύ χαμηλή φωτιά να ξεπαγώσουν ώστε να τις λιώσεις όπως θέλεις (με κομματακια, χωρίς ή και περασμένη από κόσκινο για να φύγουν τα σπορακια).
Μετά τη ζάχαρη ανακατεμενη με το κορν φλάουρ (αλλιώς κάνει σβολους) και το λεμόνι και βράζεις σε χαμηλή φωτιά μέχρι να γίνει παχύρευστο και να γυαλίζει. Το βγάζεις κ περιμένεις λίγο να κρυώσει κ ρίχνεις το κονιάκ.
Δοκίμασε την συνταγή και πες μου τα αποτελέσματα!
Πατηστε ΕΔΩ και ελατε στην πιο ομορφη παρεα με συνταγες και κατασκευες για παιδια
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15