Μία συνταγή σκέτο βάλσαμο που μοσχοβολάει γιαγιά και Κυριακή στο χωριό. Τραχανάς με μπουκωσιές και τυρί για το κρυολόγημα ή για όταν θέλουμε μικροί και μεγάλοι να απολαύσουμε ένα θρεπτικό, ελαφρύ, οικονομικό σπιτικό φαγάκι.
- τραχανάς 1 κούπα ξινός
- νερό 5 κούπες
- αλατι 1 πρέζα
- ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
- πιπέρι 1 πρέζα
- Γάλα φρέσκο Μισή κούπα
- φέτα 1 κούπα θρυμματισμένη
- μπαγιατικο ψωμι 2-3 φέτες
Υλικά
Ο τραχανάς είναι από τα αγαπημένα μας φαγητά και μία νόστιμη σούπα τραχανά την απολαμβάνουμε χωρίς να είμαστε αναγκαστικά άρρωστοι. Ειδικά όταν είστε άρρωστοι όμως, η σούπα τραχανά είναι σκέτο βάλσαμο για τον οργανισμό. Σήμερα θα δοκιμάσουμε παραδοσιακό τραχανά με μπουκωσιές και τυρί.
Δείτε ακόμα Σπιτικός γλυκός τραχανάς
Είναι ένα πεντανόστιμο, οικονομικό, παραδοσιακό φαγάκι, κατάλληλο για μικρούς και μεγάλους. Χορταστικό και συνάμα ελαφρύ για το στομάχι. Σίγουρα πρέπει να το δοκιμάσετε και τα παιδιά θα το λατρέψουν σίγουρα. Πάμε να δούμε πως τον φτιάχνουμε.
φωτογραφία από Μένια Στεφοπούλου
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον τραχανά με μπουκωσιές και τυρί:
Εκτέλεση για τον τραχανά με μπουκωσιές και τυρί
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό να βράσει. Προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το πιπέρι και αφήνουμε το νερό να πάρει μία βράση. Αφού πάρει βράση προσθέτουμε τον ξινό τραχανά και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά με μία ξύλινη κουτάλα για να μην μας κολλήσει, μέχρι να χυλώσει.
Δείτε ακόμα Παραδοσιακός σπιτικός νηστίσιμος τραχανάς από την Θράκη με λαχανικά
φωτογραφία από Μένια Στεφοπούλου
Βράζουμε ανάλογα με το πόσο χυλωμένο θέλουμε τον τραχανά μας. Εμείς βράζουμε για περίπου 10 λεπτά. Λίγο πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και την θρυμματισμένη φέτα. Αφήνουμε να πάρει το φαγητό μία βράση, κλείνουμε το μάτι, προσθέτουμε το φρυγανισμενο ψωμί κομμένο σε κύβους και απολαμβάνουμε.
Tips για τον τραχανά με μπουκωσιές και τυρί
Αντί για αλάτι μπορούμε να προσθέσουμε 1 κύβο κότας ή λαχανικών. Το πιπέρι είναι προαιρετικό. Μπορούμε να μην προσθέσουμε φαλα. Η αναλογία νερού – τραχανά πρέπει να είναι 5 προς 1. Το γάλα και η φέτα είναι προαιρετικά.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος