Συνταγή για τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια κουρού με σουσάμι για το σχολικό κολατσιό, το κολατσιό στη δουλειά ή για να συνοδεύσουμε τον καφέ μας. Φτιάξτε αυτά τα τυροπιτάκια και για τις απογευματινές μας λιγούρες.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 400 γραμμάρια
- βιτάμ 125 γραμμάρια λιωμένο (μισή πλάκα)
- σπορέλαιο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- Γάλα φρέσκο 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
- φέτα 250 γραμμάρια θρυμματισμένη
- τυρί 100 γραμμάρια τριμμένο σκληρό
- αυγα 1
- πιπέρι 1 πρέζα
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Τυροπιτάκια κοτσιδάκια της Γκόλφως
Καιρό έχουμε να φτιάξουμε κουρουδάκια και απορούμε γιατί, αφού τα λατρεύουμε. Θα σας δείξουμε λοιπόν την αγαπημένη μας συνταγή για τυροπιτάκια κουρού, εύκολα και τραγανά, σαν να τα αγοράσατε από φούρνο της Θεσσαλονίκης. Δε θα μείνει ούτε ψίχουλο!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά και εύκολα τυροπιτάκια κουρού:
Εκτέλεση
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το λιωμένο βιτάμ, το σπορέλαιο, το φρέσκο γάλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι. Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20-30 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.
Έπειτα την χωρίζουμε σε 25-30 μπαλάκια. Ανοίγουμε κάθε μπαλάκι με το χέρι και το γεμίζουμε με λίγη γέμιση. Τη γέμιση τη φτιάξαμε ανακατεύοντας τη θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο σκληρό τυρί, το αυγό και το πιπέρι μέχρι να ανακατεύουν τα υλικά.
Σπανακοπιτάκια κουρού με ηλιόσπορους
Κλείνουμε καλά τα τυροπιτάκια με ένα πιρούνι και χτυπάμε το αυγό για το άλειμμα με το νερό. Βάζουμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν καλά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Ελινα Σκλαβου
Όλες οι λαχταριστές συνταγές μας
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr