Συνταγή για σαρακοστιανά καλαμαράκια με τραγανή κρούστα στη φριτέζα αέρος, σαν τηγανιτά. Για τη Σαρακοστή, για κάθε περίοδο νηστείας αλλά και για να συνοδεύσουμε το ουζάκι και το τσιπουράκι μας από τον Παναγιώτη Παπαδάκη, με όλα τα μυστικά για να μαλακώσουν.
- καλαμαρακια 1 κιλό
Υλικά
- σοδα 1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική
- σοδα 330 ml (αναψυκτικό)
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι Χυμός από 1
Για το μαρινάρισμα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια (3 κούπες)
- κορν φλαουρ 200 γραμμάρια (1μιση κούπα)
- καλαμποκάλευρο 500 γραμμάρια (3 κούπες και 1/4)
- αλατι 1 κουταλιά της σούπας
- πιπέρι Κατά βούληση
- νερό 1-2 κούπες περίπου
Για το πανάρισμα
- ελαιολαδο 1-2 ποτηράκια του κρασιού περίπου
Για το άλειμμα
Καλαμαράκια με αφράτο πουρέ
Διανύουμε τη περίοδο Σαρακοστής και αυτό σημαίνει ότι τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους. Τα καλαμαράκια είναι από τα πιο νόστιμα θαλασσινά και αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Αν λοιπόν θέλετε να αποφύγετε τα τηγάνια, τότε πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα υπέροχα, τραγανά απέξω και μαλακά από μέσα καλαμαράκια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα καλαμαράκια στη φριτέζα αέρος σα τηγανιτά:
INGREDIENTS
1 kilo squids
1 tsp baking soda
1 tsp salt
330 ml club soda
Juice of 1 lemon
———————
450 g plain flour (3 cups)
200 g cornstarch (1,5 cup)
500 g maize flour (3 cups 1/4)
1 tbsp salt
pepper
water
————
Olive oil
GERMAN
ZUTATEN
1 Kilo Tintenfische
1 TL Natron
1 TL Salz
330 ml Limonade
Saft von 1 Zitrone
———————
450 g Mehl (3 Tassen)
200 g Maisstärke (1,5 Tasse)
500 g Maismehl (3 Tassen 1/4)
1 EL Salz
Pfeffer
Wasser
————
Olivenöl
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
15′ Χρόνος Ψησίματος
3-4 Μερίδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα καλαμαράκια. Τα κόβουμε σε ροδέλες και τα βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το αλάτι, την μαγειρική σόδα και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε την σόδα που πίνουμε, τον χυμό λεμόνι και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 10 λεπτά.
Σε ένα μπολ που έχουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ρίχνουμε το κορν φλάουρ, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και σε ένα άλλο μπολ βάζουμε καθαρό νερό.
Παίρνουμε ένα ένα καλαμαράκι και το βουτάμε πρώτα στο μείγμα με το αλεύρι, έπειτα στο νερό, στο καλαμποκάλευρο, ξανά στο νερό, ξανά στο καλαμποκάλευρο, έπειτα τελευταία φορά στο νερό και απευθείας μέσα στον κάδο του air fryer.
Φρέσκα τηγανιτά καλαμαράκια με το μυστικό για να μαλακώσουν
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα καλαμαράκια και τα αλείφουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο air fryer στο πρόγραμμα για τα ψάρια για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Τα σερβίρουμε με λεμόνι , σαλάτα , ή με ότι άλλο μα αρέσει!! Τα πιο τραγανά και νόστιμα καλαμαράκια χωρίς λάδια που θα φτιάχνετε συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα :Το ηχητικό ντοκουμέντο με την Μουρτζουκου στα όρια της τρέλας που σόκαρε όλη την Ελλάδα
- Κώστας Λεφάκης: Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 04/11/2024 ως 10/11/2024 για όλα τα ζώδια
- Νεύτωνας : Η ανατριχιαστική προφητεία του 1704 για το τέλος του κόσμου
- Καταγγελία για ιερέα : Ντυνόταν με γυναικεία ρούχα και έβγαινε έξω
- Ο Τιμωρός επόμενα επεισόδια : 14, 15