Συνταγή για τραγανά κασεροπιτάκια με φύλλο κρούστας. Το φύλλο κρούστας απογειώνει την γεύση ενώ αυτά τα κασεροπιτάκια παρόλο που έχουν φύλλο κρούστας, η κρούστα δεν θα “σκάσει” καθώς ψήνεται. Γιατί; Μα γιατί θα σας μάθουμε το μυστικό.
- φυλλο κρουστας Μισό κιλό
Υλικά
- γκούντα Μισό κιλό τριμμένη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
- βουτυρο 1 κουταλιά της σούπας
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- αυγα 2
Για την γέμιση
- βουτυρο 150 γραμμάρια περίπου λιωμένο
Για το άλειμμα
Σήμερα θα δοκιμάσουμε μαζί σας μερικά λατρεμένα τραγανά κασεροπιτάκια που έχουν μία γέμιση κρεμώδης και υπέροχη. Θα φτιάξουμε μία κρέμα από την γκούντα, το αλεύρι, το γάλα και το αυγό και θα σιγοψήσουμε τα κασεροπιτάκια μέχρι να ροδίσουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά κασεροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Εκτέλεση για την γέμιση
Αρχικά βάζουμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε μία κατσαρόλα. Έπειτα προσθέτουμε την τριμμένη γκούντα και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να λιώσει το τυρί.
Δείτε ακόμα Ψωμένια κασεροπιτάκια για κολατσιό
Στην συνέχεια προσθέτουμε το φρέσκο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει κρεμώδες. Αφού είναι έτοιμο αποσύρουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το αυγό. Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί το αυγό και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Εκτέλεση για τα τραγανά κασεροπιτάκια με φύλλο κρούστας
Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας, με την πιο μικρή πλευρά του να κοιτάει προς το μέρος μας. Το πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο, τοποθετούμε από πάνω του άλλο ένα φύλλο και κόβουμε σε λωρίδες των 7 εκατοστών.
Αλείφουμε με βούτυρο την πάνω άκρη τις λωρίδας, ενώ στην κάτω άκρη προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας γέμιση. Σηκώνουμε την κάτω γωνία του φύλλου διαγώνια και καλύπτουμε με αυτό τη γέμιση, σχηματίζοντας ένα τριγωνικό σχήμα. Συνεχίζουμε να τυλίγουμε το φύλλο διαγώνια μέχρι επάνω, για να δημιουργήσουμε το τυροπιτάκι.
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.
Τοποθετούμε ένα βαθύ τηγάνι, με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί το λάδι, τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Δείτε ακόμα Τηγανιτά τυροπιτάκια χωρίς φύλλο
Μόλις είναι έτοιμα, με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας, τα μεταφέρουμε σε ένα πιάτο, στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί και τα αφήνουμε να στραγγίξουν. Σερβίρουμε τυροπιτάκια ζεστά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Evi Markou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr