Συνταγή για τραγανά τηγανιτά κολοκυθάκια του Γιώργου Ζώλη χωρίς κουρκούτι για να τα συνοδεύσουμε με γιαούρτι ή τζατζίκι με ολα τα μυστικά για να μην πανιάζουν από το λάδι
- κολοκυθάκια 4-5
- αλευρι 200 γραμμάρια κίτρινο σταρένιο
- καλαμποκάλευρο 100 γραμμάρια
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- Καπνιστή πάπρικα 1 κουταλάκι του γλυκού
- θυμάρι 1 πρέζα
- ρίγανη 1 πρέζα
Υλικά
- καλαμποκέλαιο 1-2 κούπες
Για το τηγάνισμα
Κολοκυθάκια σαλάτα
Τα κολοκυθάκια τέτοια εποχή είναι σκέτο γλύκισμα αφού είναι η εποχή τους. Ο Γιώργος Ζώλης λοιπόν μας δείχνει τον τρόπο να έχουμε χρυσαφένια και τραγανά κολοκυθάκια χωρίς να χρειαστεί να φτιάξουμε κουρκούτι. Το τέλειο καλοκαιρινό ορεκτικό που εμείς το τρώμε άνετα και σαν κυρίως με δροσερό γιαούρτι και μία χωριάτικη!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κολοκυθάκια χωρίς κουρκούτι του Γιώργου Ζώλη:
Recipe ingredients
4-5 zucchini
200g yellow wheat flour
100g of cornmeal
Salt Pepper
1 tsp smoked paprika
A little thyme and a little oregano
Corn oil or sunflower oil for frying
Εκτέλεση για τα κολοκυθάκια χωρίς κουρκούτι του Γιώργου Ζώλη
Αρχικά κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτά φετάκια. Έπειτα τα αλατίζουμε με 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Το αλάτι το ρίχνουμε σε δύο δόσεις για να πάει παντού. Αφήνουμε στην άκρη για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Σε ένα ταψί του φούρνου βάζουμε το καλαμποκάλευρο, το σταρένιο αλεύρι, λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι, την καπνιστή πάπρικα, το θυμάρι και την ρίγανη. Ανακατεύουμε καλά. Μία ώρα μετά που τα κολοκυθάκια είναι έτοιμα, βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και μόλις ζεσταθεί, όχι να κάψει, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια στο αλεύρι και έπειτα τα τηγανίζουμε.
Κολοκυθάκια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο
Τηγανίζουμε για 5 λεπτά και ανακατεύουμε συχνά. Μόλις τα κολοκυθάκια πάρουν χρυσό χρώμα είναι έτοιμα και τα σερβίρουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Tips για τα κολοκυθάκια χωρίς κουρκούτι του Γιώργου Ζώλη
Τα μπαχαρικά στο μείγμα του αλευριού είναι προαιρετικά. Δεν βάζουμε όλα τα κολοκυθάκια με τη μία στο αλεύρι γιατί θα βγάλουν υγρασία. Στην αρχή μπορούμε να δυναμώσουμε τη φωτιά και έπειτα να την χαμηλώσουμε.
Δείτε στο βίντεο παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr