Συνταγή για καλοκαιρινά κολοκυθοπιτάκια με φέτα, γκούντα και φύλλο σφολιάτας για το ταπεράκι της παραλίας αλλά και για τις διακοπές. Με τραγανό φύλλο και αφράτη γέμιση από τη φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- φύλλο σφολιάτας 1
Υλικά
- κολοκυθάκια 400 γραμμάρια
- γκούντα 150 γραμμάρια τριμμένο
- φέτα 100 γραμμάτια τριμμένη
- αυγα 1 μεσαίο
- δυοσμος 4-5 φύλλα
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- φρυγανιά 1 κουταλιά της σούπας τριμμένη
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
Για τη γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα (προαιρετικά)
Κολοκυθοπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού Κουρού
Τα κολοκυθοπιτάκια είναι σίγουρα τα πιτάκια του Καλοκαιριού αφού είναι η εποχή του κολοκυθιού και είναι σκέτο γλύκισμα. Υπάρχουν πολλές συνταγές για να επιλέξεις με βασικό υλικό τα κολοκυθάκια. Όμως σήμερα θα σας δείξουμε εύκολα και νόστιμα κολοκυθοπιτάκια με φέτα και γκούντα, για κάτι διαφορετικό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κολοκυθοπιτάκια με φέτα και γκούντα:
Ingredients:
1 puff pastry
400 gr. zucchini
150 gr. gouda cheese
100 gr. feta cheese
1 medium egg
4-5 spearmint leaves
1 tsp oregano
1 tbsp breadcrumbs
2 tbsp olive oil
egg for the spread
black sesame seeds (optional)
Εκτέλεση για τα κολοκυθοπιτάκια με φέτα και γκούντα
Αρχικά τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο χοντρό του τρίφτη και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Τα αλατίζουμε και ανακατεύουμε. Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι ένα τουλπάνι ή τούλι και αφήνουμε τα κολοκυθάκια να βγάλουν τα υγρά τους για 10 λεπτά.
Έπειτα τα στύβουμε καλά και με τα χέρια και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την ρίγανη, το ελαιόλαδο, τον δυόσμο ψιλοκομμένο, την τριμμένη φρυγανιά, την θρυμματισμένη φέτα, τη τριμμένη γκούντα στο χοντρό του τρίφτη και ανακατεύουμε.
Στο τέλος προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο αλάτι στη γέμιση και έπειτα το αυγό και ανακατεύουμε. Χωρίζουμε το φύλλο σφολιάτας σε 3 ίσα μέρη. Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι σφολιάτας το 1/3 της γέμισης. Ρολάρουμε προσεκτικά και τοποθετούμε τα ρολά σε ένα ταψί με λαδόκολλα, με το άνοιγμα του ρολού προς τα κάτω.
Καλοκαιρινή κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας
Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και πασπαλίζουμε με το μαυροσούσαμο. Κόβουμε σε μερίδες, στο μέγεθος που θέλουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 30-35 λεπτά.
Δείτε την συνταγή στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Η Γη της Ελιάς : Το μωρό της Αφροδίτης είναι του Χρήστου
- Ιφιγένεια Τζόλα : Βαρύ πένθος για τη Βασιλική από τη «Γη της Ελιάς»
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Κλείνει ο φάκελος της Ειρήνης Μουρτζούκου – Καθαρές οι τοξικολογικές του Παναγιωτάκη
- Μαζική ανάκληση σε παρτίδες γάλακτος