Συνταγή για Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα. Νόστιμα κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα για το σχολείο, το πάρτι ή τον μπουφέ.
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- Γάλα φρέσκο 300 ml
- ασπραδια 2
- αλατι 1 κουταλάκι
- ζαχαρη 1 κουταλιά
- ελαιολαδο 120 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 600 γρ
- πετιμέζι Λίγο
Υλικά
- κετσαπ Κατά βούληση
- αλλαντικά Κατά βούληση
- πιπεριά 5-6 χρωματιστές
- ελιές Κατά βούληση
- τυρί Αρκετό τριμμένο κίτρινο
Για την γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
Για την επικάλυψη
Αν ψάχνατε ένα νόστιμο κολατσιό για τα παιδιά ή για να εμπλουτίσετε τον μπουφέ στο παιδικό πάρτι και όχι μόνο τότε σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα τραγανά κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα. Αν τα προορίζεται αυτά τα εναλλακτικά πιτσάκια για παιδιά μπορείτε αντί για κέτσαπ να βάλετε φρέσκια σάλτσα ντομάτας συνταγή εδώ και τα αλλαντικά να τα φτιάξετε μόνη σας
Σπιτικό ζαμπόν κοτόπουλο συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν χοιρινό συνταγή εδώ
Σπιτικό ζαμπόν γαλοπούλας συνταγή εδώ
Η γέμιση άλλωστε είναι της αρεσκείας σας οπότε μπορείτε να αφαιρέσετε ή να προσθέσετε υλικά σύμφωνα με τα δικά σας γούστα και τις περιστάσεις. Είναι τραγανά, πεντανόστιμα και πρωτότυπα και σίγουρα αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα:
Εκτέλεση
Αρχικά διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα ασπράδια και ανακατεύουμε. Έπειτα βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να γίνει ζύμη.
Πλάθουμε την ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια μέχρι που να ξεκολλάει από τα χέρια. Την βάζουμε έπειτα σε ένα αλευρωμένο σκεύος και την σκεπάζουμε. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 45 λεπτά. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 12 κομμάτια.
Κάθε κομμάτι ζύμης το περνάμε από το αραιωμένο πετιμέζι και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι. Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα πατάμε με ένα ποτήρι για να δημιουργηθεί κοιλότητα.
Δείτε ακόμα Νηστίσιμα αλάδωτα πιτσάκια
Στην κοιλότητα προσθέτουμε την κέτσαπ, από πάνω τα αλλαντικά, τις ελιές, τις ψιλοκομμένες πιπεριές και τελειώνουμε με το κίτρινο τυρί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα κουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα
Αν δεν έχουμε πετιμέζι μπορούμε να βάλουμε ζαχαρόνερο.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση για Kουλούρια Θεσσαλονίκης με γέμιση πίτσα στο παρακάτω βίντεο που έχει όλα τα κόλπα:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός : Μετά τις καταιγίδες έρχονται τα πρώτα χιόνια – Αναλυτικά οι περιοχές
- Ξεκινάει σήμερα η νηστεία των Χριστουγέννων : Τι είναι το Σαρανταλείτουργο
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη ξεκαθαρίζει στον Αργύρη πως δεν τον θέλει πια
- Άση Μπήλιου : Πανσέληνος Νοεμβρίου 2024 – Πώς θα επηρεάσει όλα τα ζώδια
- Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα με σοκολάτα το 2024