Τραγανά κυματιστά πατατάκια με σπιτική μαγιονέζα για το παιδικό παρτυ
Συστατικά
4-5 μεγάλες πατάτες
1 κρόκο αυγού
1 γεμάτη κουταλιά μουστάρδα
2 κουταλιές κρύο νερό
3/4 του φλιτζανιού σπορέλαιο
Οδηγίες
Σε ένα σκεύος βάζουμε τον κρόκο, την μουστάρδα, το νερό, λίγο αλάτι και τα χτυπάμε με το μηχανάκι του καφέ (αρκεί να μην είναι πολύ δυνατό γιατί θα την κόψει) ή με μηχανοκίνητο σύρμα (αυγοδάρτη).
Όταν αρχίσουν να σφίγγουν προσθέτουμε τμηματικά το σπορέλαιο και ανακατεύουμε.
Διατηρούμε την μαγιονέζα στο ψυγείο καλά απομονωμένη έως 3 μέρες.
Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε την μία άκρη από τις πατάτες.
Βάζουμε στο μαντολίνο τον κυματιστό κόφτη και περνάμε μία φορά την πατάτα.
Την περιστρέφουμε 90 μοίρες και την περνάμε ξανά. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με προσοχή μέχρι που να μην μπορούμε να κόψουμε άλλο την πατάτα.
Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να ζεσταθεί και όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε μία μία τις πατάτες, σε μικρές ποσότητες για να μην κολλήσουν.
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε με αλάτι, ρίγανη και την σπιτική μαγιονέζα.
Δείτε στο βίντεο πόσο εύκολα είναι να τα φτιάξετε
Official website: https://foodaholics.gr/ Facebook Page: https://www.facebook.com/foodaholics.gr/ Twitter: https://twitter.com/RedMoonGR Instagram: https://www.instagram.com/foodaholics… Εδώ μπορείτε να δείτε όλες μας τις συνταγές με χρονολογική σειρά: https://www.youtube.com/user/RedMoonG… Κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή ανεβάζουμε καινούρια video με συνταγές.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά Σχολεία μέχρι και τα Χριστούγεννα – Η ανακοίνωση των εκπαιδευτικών
- Design Your Christmas Tree με DIY Στολίδια με τις Φωτογραφίες των Παιδιών
- Αστυνομικός της Βουλής : Μέλος σε σκοτεινή αίρεση ο 45χρονος
- Κώστας Δίγκας : Ο Πρωταγωνιστής της “Λάμψης” με τις φανατικές θαυμάστριες σήμερα στα 68 του παραμένει γοητευτικός
- Βήμα βήμα πως να φτιάξετε αλμυρό Χριστουγεννιάτικο σπιτάκι