Συνταγή για τραγανά μπισκότα ANZAC με ελάχιστη ζάχαρη, βρώμη και ινδοκάρυδο. Aυτά τα μπισκότα φτιάχνονταν από τις γυναίκες και στέλνονταν στους στρατιώτες: ένα σνακ-καύσιμο (με αντοχή στις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες) για να αντλούν δύναμη και ενέργεια για τα μακρά ταξίδια τους.
- βρωμη 100 γραμμάρια νιφάδες
- ινδοκαρυδο 80 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 140 γραμμάρια
- ζαχαρη 80 γραμμάρια
- βουτυρο 100 γραμμάρια
- μελι 75 γραμμάρια
- σοδα 8 γραμμάρια
- νερό 2 κουταλιές της σούπας ζεστό
- βανίλια 1
- αλατι 1 πρέζα
Υλικά
Αν σας αρέσουν τα μπισκότα τότε πρέπει σίγουρα να δοκιμάσετε τα μπισκότα ANZAC με ινδοκάρυδο και βρώμη. Είναι αρωματικά και τραγανά μπισκότα που δημιουργούν τις τέλειες γευστικές αντιθέσεις. Εμείς τα δοκιμάσαμε και πάθαμε σοκ.
Είναι ένα γλυκό μπισκότο δημοφιλές στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία και η προέλευσή του μας γυρνά πολλές δεκαετίες πίσω: στη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Δείτε ακόμα Μπισκότα χωρίς ζάχαρη με βρώμη και αβοκάντο
Aυτά τα μπισκότα φτιάχνονταν από τις γυναίκες και στέλνονταν στους στρατιώτες: ένα σνακ-καύσιμο (με αντοχή στις αντίξοες εξωτερικές συνθήκες) για να αντλούν δύναμη και ενέργεια για τα μακρά ταξίδια τους.
Το συγκεκριμένο γλύκισμα παραδοσιακά προσφέρεται στις 25 Απριλίου, την Ημέρα Αnzac (Eθνική ημέρα μνήμης στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία -τιμάται η μνήμη όλων των Αυστραλών και Νεοζηλανδών που έχασαν τηv ζωή τους στην μάχη). Mπορεί να αποτελέσει μια γευστική και ελαφριά επιλογή για τις ημέρες των γιορτών.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μπισκότα ANZAC:
Εκτέλεση για τα μπισκότα ANZAC
Αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς Κελσίου. Θα χρειαστούμε 2 λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα. Σε ένα μεγάλο μπολ λοιπόν προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ινδοκάρυδο και τις νιφάδες βρώμης και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί πλήρως το μείγμα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και αφού λιώσει προσθέτουμε την ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ξεκινήσει το μείγμα να βράζει. Σβήνουμε την φωτιά. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ζεστό νερό με την σόδα πολύ καλά.
Ρίχνουμε το μείγμα με την σόδα στην καραμέλα που φτιάξαμε στο κατσαρολάκι και ανακατεύουμε. Στην αρχή θα αφρίσει πολύ αλλά όσο ανακατεύουμε θα πέφτει. Όταν πέσει αρκετά, ρίχνουμε το μείγμα με την σόδα στο μείγμα με το αλεύρι.
Δείτε ακόμα Μπισκότα με μέλι και κανέλα νηστίσιμα
Ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά σε ζύμη. Με 2 κουταλάκια του γλυκού, τοποθετούμε σε απόσταση 5-7 εκατοστών μεταξύ τους, γεμάτες κουταλιές ζύμης. Το δεύτερο κουταλάκι είναι για να σπρώχνουμε την ζύμη από το πρώτο.
Με τα χέρια μας τα πλάθουμε σε κάπως στρογγυλά μπισκότα και τα τοποθετούμε στις λαμαρίνες με την λαδόκολλα. Ψήνουμε για 9-12 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να απλώσουν.
Βγάζουμε τα μπισκότα από τον φούρνο και τα αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 1-2 λεπτά. Τοποθετούμε με προσοχή τα μπισκότα πάνω σε σχάρα και όταν κρυώσουν απολαμβάνουμε.
Tips για τα μπισκότα ANZAC
Όταν βγουν από τον φούρνο είναι μαλακά αλλά όσο κρυώνουν γίνονται πιο τραγανά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Olha Pazyuk
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή