Τι θα λέγατε να φτιάχναμε τραγανά μπισκότα γεμιστά με καραμέλα; Θέλετε να φτιάξετε ένα πρωτότυπο και πεντανόστιμο γλύκισμα για μικρούς και μεγάλους; Τότε σίγουρα μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα τραγανά μπισκότα γεμιστά με καραμέλα.
- ηλιέλαιο 70 ml
- βουτυρο 90 γρ. μαλακό τύπου lurpak
- ζαχαρη 60 γρ.
- κακαο 2 κουταλιές ρόφημα
- βανίλια 1
- αυγα 1
- κρόκους αυγού 1
- μπέικιν πάουντερ 3 γρ.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 320 γρ.
- αλατι μία τσιμπιά
Υλικά
- καραμέλα 00 γρ. περίπου
Για την γέμιση καραμέλας
- κουβερτουρα Κατά βούληση λιωμένη
- αμυγδαλα Αρκετό τριμμένο
- ασπραδια 1
Για την επικάλυψη
Είναι μία συνταγή για τραγανά μπισκότα πανεύκολη, από την αγαπημένη μας Γκόλφω Νικολού με πολύ οικονομικά υλικά. Μπορούμε να φτιάξουμε αυτά τα τραγανά μπισκότα γεμιστά με καραμέλα και να τα απολαμβάνουμε μαζί με τον καφέ μας, να τα κερνάμε σε φίλους, να εμπλουτίσουμε τον παιδικό μπουφέ ή να τα δώσουμε σαν κέρασμα στις γιορτές του σπιτιού μας.
Είναι πεντανόστιμα, είναι πολύ τραγανά και αυτή η καραμέλα λιώνει στο στόμα. Σίγουρα όλη η οικογένεια θα ξετρελαθεί. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το ηλιέλαιο ελαφρώς χλιαρό και την ζάχαρη και τα ανακατεύουμε λίγο με ένα σύρμα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Στην συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να λιώσει το βούτυρο.
Προσθέτουμε την βανίλια, το ολόκληρο αυγό και τον κρόκο του αυγού. Βάζουμε το ασπράδι του στην άκρη. Ανακατεύουμε το μείγμα μας με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα ξεχωριστό μπολ βάζουμε το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με το σύρμα.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το κακάο και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε λοιπόν το μείγμα με το αλεύρι, στο μείγμα με το βούτυρο. Ανακατεύουμε λίγο με το σύρμα στην αρχή και αφού ανακατευτούν λίγο τα υλικά ξεκινάμε να ζυμώνουμε με τα χέρια μας.
Δείτε ακόμα Giant Chocolate Chip Cookies: Τα μαλάκα μεγάλα μπισκότα
Ζυμώνουμε μέχρι να ανακατευτούν τα υλικά μας. Παίρνουμε ένα ταψί και βάζουμε στο ταψί λαδόκολλα. Ξεκινάμε και κάνουμε την ζύμη μας μπαλάκια. Βουτάμε τα μπαλάκια μας στο ασπράδι που είχαμε βάλει προηγουμένως στην άκρη και μετά στο αμύγδαλο. Βουτάμε τα μπαλάκια στο ασπράδι και στο αμύγδαλο από την μία τους μεριά.
Στην συνέχεια με το χέρι μας, κάνουμε ένα βαθούλωμα στην μεριά με το αμύγδαλο. Τα ψήνουμε στον φούρνο, στους 170 βαθμούς Κελσίου για 15-20 λεπτά περίπου. Αφού ψηθούν προσθέτουμε στο βαθούλωμα τους την καραμέλα, αφού τα αφήσουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε σε κάθε μπισκότο μία κουταλιά της σούπας έτοιμη καραμέλα.
Λιώνουμε την κουβερτούρα και ρίχνουμε πάνω από τα μπισκότα “γραμμές” κουβερτούρας. Αφήνουμε να κρυώσει η κουβερτούρα και απολαμβάνουμε.
Tips
Μπορούμε αντί για ηλιέλαιο να βάλουμε καλαμποκέλαιο. Αν δεν έχουμε βανιλέτα, βάζουμε 2 κάψουλες βανίλιας. Βγαίνουν 22 με 24 μικρά μπισκότα. Αντί για αμύγδαλο μπορούμε να βάλουμε φουντούκι ή ό,τι άλλο μας αρέσει.
Μπορούμε να βράσουμε το ζαχαρούχο γάλα για 2μιση ώρες περίπου μέσα σε κατσαρόλα με ζεστό νερό και να φτιάξουμε σπιτική καραμέλα. Αν δεν θέλουμε καραμέλα, μπορούμε να γεμίσουμε τα μπισκότα μας με λιωμένη σοκολάτα.
Δείτε αναλυτικά παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή