Από τα πιο νόστιμα και τραγανά μπισκότα που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Σήμερα σας έχουμε μία εύκολη συνταγή για τραγανά μπισκότα με ξύσμα λεμονιού και κομματάκια σοκολάτας! Αυτά τα μπισκότα είναι ιδανικά για κολατσιό και πρωινό, που θα λατρέψουν τόσο τα παιδιά όσο και οι μεγάλοι!
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- ζάχαρη άχνη 2 ποτήρια
- αυγα 2
- λεμονι Ξύσμα
- αλευρι 2 με 2,5 ποτήρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- σταγόνες σοκολάτας 100 γρ
Υλικά
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο την άχνη τα αυγά και το ξύσμα από λεμόνι και ανακατεύουμε με το σύρμα. Μέτα προσθέτουμε το αλεύρι τόσο όσο να μην κολλάει στα χεριά και το μπέικιν και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Αφού ανακατέψουμε βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά να σφίξει, τέλος ρίχνουμε και τις σταγόνες σοκολάτας ή ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά στις αντιστάσεις. Γίνονται 3 ταψιά δηλαδή περίπου 50 μπισκότα.
ΠΡΟΣΟΧΗ! Τα βάζουμε πολύ αραιά για να μην κολλήσουν μεταξύ τους κ παίρνουμε ζυμαράκι ίσα με ένα καρύδι για κάθε μπισκότο.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Angeliki Kardoula
Ειδήσεις σήμερα
- Grand Hotel : Ο Ιορδάνης ρίχνει μορφίνη στη σούπα του προσωπικού και τους δηλητηριάζει όλους
- Ανθή Βούλγαρη :Το άρθρο για τον Κούγια και η σύλληψη της μέσα στα γραφεία της εφημερίδας
- Σία Λιαροπούλου : Πως είναι σήμερα η βασίλισσα της cult τηλεόρασης (φωτογραφία) – Επέστρεψε στα social media και παραμένει εντυπωσιακή
- Κέλλυ Κελεκίδου : Στο νοσοκομείο η τραγουδίστρια
- Αλατοζύμη με κορν φλάουρ για Χριστουγεννιάτικα στολίδια