Σήμερα θα δούμε μια συνταγή για νηστίσιμα μπισκοτάκια λαδιού με γεύση και άρωμα μανταρίνι. Μιας και πλησιάζει σιγά, σιγά το τέλος της εποχής για τα μανταρινιά αποφάσισα να τα εκμεταλλευτώ όσο περισσότερο μπορώ. Είναι υγιεινά, αρκετά εύκολα και τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
- ηλιέλαιο 2 κούπες
- ελαιολαδο 1 κούπα
- ζαχαρη 1 1/2 κούπα
- μανταρίνι 1 κούπα χυμό
- μανταρίνι Ξύσμα από 2-3
- σοδα 1 κ.γλ.
- μπέικιν πάουντερ 2 κ.γλ.
- αλατι 1 πρέζα
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1500 γρ.
Υλικά
Συνοδεύουν ιδανικά ένα ζεστό φλιτζάνι καφέ, είναι τέλεια για το κολατσιό των παιδιών και φυσικά είναι ένα εξαιρετικό κέρασμα σε περιόδους νηστείας. Αυτά τα μυρωδάτα μπισκοτάκια είναι εγγυημένα τα πιο νόστιμα που έχετε δοκιμάσει, μπορώ να πω ότι είναι σχεδόν εθιστικά αφού κανείς δεν μπορεί να φάει μόνο ένα. Αν λοιπόν αγαπάτε τα μπισκότα δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι για 5 λεπτά να ασπρίσει το μείγμα.
Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό και τα προσθέτουμε στον κάδο, προσθέτουμε το ξύσμα και το αλεύρι, το 1 κιλό με μιας και το υπόλοιπο λίγο-λίγο για να δούμε πότε είναι εντάξει.
Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και πολύ μαλακή. Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε στην άκρη για κάνα 20 λεπτό και μετά πλάθουμε σε κουλουράκια, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα για 15 λεπτά περίπου ανάλογα το μέγεθος.
Η δόση αυτή βγάζει περίπου στα 50 μπισκοτάκια.
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou