Σήμερα θα φάμε τραγανά ρολάκια σνίτσελ από κοτόπουλο γεμιστά με κασέρι και ζαμπόν. μια συνταγή που σίγουρα θα αρέσει στα παιδιά.
- κοτόπουλο Περίπου μισό κιλό φιλέτο
- ζαμπόν 2 συσκευασίες
- κασέρι Μισό κιλό
- ρίγανη λίγη
- πιπέρι λίγο
Υλικά
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Αρκετό
- αυγα 1-2
- φρυγανιά Αρκετή τριμμένη
Για το πανάρισμα
- καλαμποκέλαιο Αρκετό
Για το τηγάνισμα
Αυτά τα τραγανά ρολάκια σνίτσελ είναι ιδανικά για τον μπουφέ μας, όταν ανοίξουμε και πάλι τα σπίτια μας, τόσο στα παιδικά πάρτι όσο και στα δικά μας πάρτι.
Επίσης είναι πολύ ωραία συνταγή αν θέλουμε να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό ή το βραδινό μας και φυσικά μπορούμε να τα επιλέξουμε για το Κυριακάτικο τραπέζι. Αν σας αρέσουν τα σνίτσελ και ειδικά τα γεμιστά σνίτσελ με κασέρι και ζαμπόν, τότε σίγουρα αυτά τα ρολάκια σνίτσελ θα γίνουν τα αγαπημένα σας αφού τους μοιάζουν πολύ.
Δείτε ακόμα Ρολάκια κοτόπουλου με πιπεριές, τυρί και σουσάμι ιδανικά για πάρτι
Μπορείτε να τα απολαύσετε είτε σκέτα είτε με τηγανιτές πατάτες ή ρύζι της αρεσκείας σας. Ένα φαγητό που χρειάζεται λίγη ώρα όμως είναι απλά πεντανόστιμο. Επίσης μπορείτε να δοκιμάσετε και τα Ρολάκια κοτόπουλου με φέτα σε υπέροχη σάλτσα μουστάρδας Δείτε παρακάτω την εκτέλεση της συνταγής:
Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou
Εκτέλεση
Πηγαίνουμε στον κρεοπώλη που εμπιστευόμαστε και παίρνουμε φιλέτο κοτόπουλου. Ανοίγουμε το φιλέτο κοτόπουλου και βάζουμε μέσα το ζαμπόν και το κασέρι που το έχουμε κόψει σε κυβάκια. Προσθέτουμε επίσης την ρίγανη και το πιπέρι και τυλίγουμε με προσοχή τα ρολάκια.
Τυλίγουμε το φιλέτο σε ρολό και το βάζουμε σε πλαστική μεμβράνη. Έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο για δύο ώρες. Αφού περάσουν οι δύο ώρες βγάζουμε με προσοχή το ρολό κοτόπουλου από την πλαστική μεμβράνη και ζεσταίνουμε το καλαμποκέλαιο στο τηγάνι.
Δείτε ακόμη Ρολάκια με ψωμί του τόστ τυρί κρέμα και αλλαντικά
Παίρνουμε ένα βαθύ πιάτο και βάζουμε μέσα το αλεύρι, την φρυγανιά και τα αυγά. Ανακατεύουμε το μείγμα μας, για να φτιάξουμε το υλικό για το πανάρισμα. Αφού ετοιμάσουμε το μείγμα, βουτάμε το ρολό στο μείγμα με την φρυγανιά και το τηγανίζουμε στο καυτό καλαμποκέλαιο μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Μόλις τηγανιστεί τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όλα τα περιττά λάδια και μόλις κρυώσει κόβουμε με ηλεκτρικό μαχαίρι το ρολό σε μικρά ρολάκια. Προσθέτουμε από πάνω επιπλέον αλάτι αν θέλουμε.
Tips για τα Ρολάκια σνίτσελ γεμιστά
Οι δοσολογίες για τα ρολάκια κοτόπουλου μπορούν να αλλάξουν, ανάλογα με το πόσα άτομα είστε στην οικογένεια και πόσα ρολάκια κοτόπουλου θέλετε να φτιάξετε. Εμείς βάλαμε ενδεικτικά κάποιες ποσότητες.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr