Close
Τραγανά σαραγλί

Υλικά:

250γρ βούτυρο
150γρ καρυδόψιχα
150γρ φιστίκι Αιγίνης
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο τριμμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Δείτε ακόμα: Ανεπανάληπτα σαραγλάκια απο τη Σοφή Τσιώπου

Σιρόπι:

400 γρ ζάχαρη
250 γρ νερό
1 στίκ κανέλας
50 γρ μέλι
5 ολόκληρα γαρίφαλα
φλούδα από 1 λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμονιού

Δείτε ακόμα: Σαραγλάκια πολίτικα με σοκολατα!!! Μου τρεξαν τα σαλια!!!

Τραγανά σαραγλί

Εκτελεση:

Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι.
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό, το στικ κανέλας, το μέλι, τα γαρίφαλα και τη φλούδα από το λεμόνι και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.

Δείτε ακόμα: Μπακλαβαδάκια τραγανά σπέσιαλ !!!

Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά.
Στο μπλέντερ χτυπάμε την καρυδόψιχα, το φιστίκι, την κανέλα και το γαρίφαλο.
Δεν τα κάνουμε σκόνη αλλά ούτε και πολύ μεγάλα κομμάτια.
Βάζουμε τη γέμιση και σε ένα μπολ.
Παίρνουμε ένα φύλλο και το απλώνουμε στον πάγκο και το βουτυρώνουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου χωρίς να ακουμπάει το πινέλο το φύλλο.
Καλύπτουμε με ένα ακόμα φύλλο και το βουτυρώνουμε.
Απλώνουμε λίγη από τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του, τοποθετούμε μια βελόνα πλεξίματος στη μέση των φύλλων και τα διπλώνουμε στη μέση αφήνοντας λίγο κενό στην άκρη του.
Τυλίγουμε σε ρολό όχι όμως πολύ σφιχτό και σουρώνουμε τις άκρες, πιέζοντας προς το κέντρο, και αφαιρούμε τη βελόνα.

Τραγανά σαραγλί

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ένα ένα και κάθε φορά που βάζουμε σαραγλί στο ταψί, βουτυρώνουμε να μην ξεραθεί το φύλλο μας.
Αν περισσέψει βούτυρο το προσθέτουμε στο ταψί πάνω από το σαραγλί.
Κόβουμε με ένα μαχαίρι το γλυκό σε ότι μέγεθος θέλουμε τα σαραγλί μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα με 1 ώρα και 15 λεπτά, ανάλογα πάντα το φούρνο μας.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε και περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι το καυτό γλυκό.
Αφήνουμε να σταθεί και να απορροφήσει το σιρόπι του.
Σερβίρουμε με τριμμένο φιστίκι ή καρύδι.
Καλή επιτυχία!!!

Η συνταγή είναι απο την εκπληκτικη ομαδα στο facebook: “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” της κ.  Elena Psillia