Για τη γέμιση
250 γραμ.φέτα
250 γραμ. ανθότυρο
1κουτ.σούπας δυόσμο ξερό
2 αυγά
αλάτι
πιπέρι
Για το φύλλο
1/2 κιλό αλεύρι μαλακό
1 κουτ,σούπας ελαιόλαδο
1 αυγό χτυπημένο
ελάχιστο αλάτι
Περίπου 1 φλυτζάνι τσαγιού νερό
Εκτέλεση
Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι, το αυγό χτυπημένο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό μέχρι να έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά με τα χτυπημένα αυγά, το δυόσμο και το αλατοπίπερο
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι σε φύλλο και το κόβουμε σε μακρόστενες λωρίδες περίπου 8-10 εκ. φάρδος. Βάζουμε μία κουταλιά γέμιση πάνω στο φύλλο και το διπλώνουμε να κλείσει η τυρόπιτα. Με το ροδάκι κόβουμε σε μισοφέγγαρο. Συνεχίζουμε ώσπου να τελειώσουμε με όλα τα φύλλα.
Τηγανίζουμε τα τυροπιτάκια σε καυτό λάδι περίπου 3΄ από κάθε πλευρά, να ροδίσουν. Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Την συνταγή την έφτιαξα από το Argiro gr και είναι πραγματικά πολύ ωραία τυροπιτάκια
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα