Close
τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Τραγανά τυροπιτάκια, για να τρώει η μάνα και του παιδιού να μην δίνει που τρώγονται και κρύα. Για να μπορείτε να τα απολαύσετε στην παραλία και όχι μόνο.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια τραγανά και εύκολα της στιγμής

Τα τυροπιτάκια είναι εξαιρετικά αλλά πολλά από τα τυροπιτάκια, όταν κρυώνουν χάνουν πολύ από την νοστιμιά και την υφή τους. Σήμερα όμως ετοιμάσαμε για εσάς υπέροχα, τραγανά τυροπιτάκια που τρώγονται και κρύα για την παραλία, το σχολείο, το παιδικό πάρτι ή για το σνακ μικρών και μεγάλων.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά τυροπιτάκια που τρώγονται και κρύα

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Εκτέλεση για τα τραγανά τυροπιτάκια που τρώγονται και κρύα

Ξεκινάμε την συνταγή μας με την ζύμη. Βάζουμε σε ένα μπολ το ηλιέλαιο, το χλιαρό γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ξερή μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά σκεπασμένο.

Ανακατεύουμε πολύ καλά την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο ρεγκάτο, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το αυγό και το πιπέρι. Παίρνουμε ένα κομμάτι ζυμάρι σε μέγεθος καρυδιού και το ανοίγουμε με το χέρι μας σε φύλλο.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει το ζυμάρι. Σε κάθε φυλλαράκι βάζουμε από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση, κλείνουμε και σφραγίζουμε με το πιρούνι.

Δείτε ακόμα Τυροπιτάκια πολύ αφράτα με εύκολη ζύμη

Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με τον χτυπημένο κρόκο που τον έχουμε χτυπήσει με το νερό, με ένα πινέλο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 30 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ρόδινο χρώμα.

Tips για τα τραγανά τυροπιτάκια που τρώγονται και κρύα

Αντί για κεφαλοτύρι μπορούμε να βάλουμε γραβιέρα. Το σουσάμι είναι προαιρετικό.

τυροπιτάκια-κουρού-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Marina Hatzidaki

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr