Συνταγή για τυροπιτάκια με μαστιχωτή ζύμη κουρού, χωρίς βούτυρο ή μαργαρίνη, του Γιώργου Ζώλη για το ταπεράκι στη παραλία, στις διακοπές ή ακόμη και στο σχολικό κολατσιό ή στο παιδικό πάρτι.
Τα τυροπιτάκια είναι η πιο εύκολη λύση για πιτάκια διότι αρέσουν σε όλους και η γέμισή τους δεν είναι μπελαλίδικη. Σήμερα λοιπόν θα σας δείξουμε την καλύτερη συνταγή για τα πιο τραγανά τυροπιτάκια με την πιο αφράτη γέμιση, φυσικά με την αγαπημένη μας ζύμη κουρού. Δοκιμάστε τα!
- μιξ τυριών 50 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 ml
- ηλιέλαιο 200 ml
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι του γλυκού
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
- φέτα 250 γραμμάρια θρυμματισμένη
Για τη γέμιση
- σουσαμι Κατά βούληση
- μαυροσούσαμο Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τραγανά τυροπιτάκια του Γιώργου Ζώλη χωρίς βούτυρο:
Recipe ingredients
50g of melting cheese
100g of olive oil
200g sunflower oil
200g of yogurt
500g of flour
1 tbsp vinegar
1 tsp salt
1 tsp baking powder
Pepper
Filling 250g of feta cheese
Grease
1 egg
1 shot of water
Sprinkle
Sesame seeds and black sesame seeds
Bake at 200 degrees resistance for 20-25 minutes
Τραγανά Τυροπιτάκια Κουρού. Είναι πανεύκολα με υλικά που έχουμε όλοι σπίτι. Χωρίς Βούτυρο η Μαργαρίνη. Συνταγη στο πρωτο σχολιο
Εκτέλεση για τα τραγανά για τα τραγανά τυροπιτάκια του Γιώργου Ζώλη χωρίς βούτυρο
Σε ένα μπολ βάζουμε το ηλιέλαιο, το ελαιόλαδο, το αλάτι, το μιξ τυριών, ανακατεύουμε λίγο, προσθέτουμε το πιπέρι, το ξύδι και στο τέλος βάζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και το μπέικιν πάουντερ, τα οποία τα έχουμε ανακατέψει μεταξύ τους.
Αρχικά δουλεύουμε με ένα μίξερ και έπειτα για 2-3 λεπτά ζυμώνουμε. Έπειτα αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά. Έπειτα την μοιράζουμε σε μπαλάκια των 40 γραμμαρίων. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε στρογγυλό φυλλαράκι με τη βοήθεια ενός κουπάτ.
Θρυμματίζουμε και λιώνουμε την φέτα και γεμίζουμε με την φέτα κάθε φυλλαράκι. Κλείνουμε το ζυμάρι στη μέση και με ένα πιρούνι κλείνουμε και τις άκρες. Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε ένα ταψί με λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το αυγό και το νερό το οποίο το έχουμε ανακατέψει.
Συνταγή για τυροπιτάκια του κεσέ
Πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, για 20-25 λεπτά, στη μέση του φούρνου.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω