Τραχανάς: ενα παραδοσιακό – μοντέρνο ζυμαρικο!
Όπως και να χει , ο τραχανάς είναι το πλέον παραδοσιακό και νόστιμο ζυμαρικο της Ελληνικής κουζίνας μας!!
ΎΛΙΚΑ
4 πιπεριές κόκκινες- πράσινες
4 κρεμμύδια
2 πατάτες
2 κολοκυθάκια φρέσκα
6 καρότα
4-5 ντομάτες
2 κομμάτια κολοκύθα κίτρινη
1 πράσο
Δυόσμο, σελινο, μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ σούπας αλάτι
2 κιλά σιμιγδάλι χοντρό
4-5 κιλά αλεύρι ( για όλες τις χρήσεις)
ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και αφού τα πλυνουμε καλά ,τα ψιλοκόβουμε και τα ρίχνουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με νερό, για να σκεπαστουν και να βράσουν.
Όταν βράσουν( περίπου ενα 10 να μαλακώσουν τα βράζουμε)στραγγίζουμε τα νερά σε ενα σουρωτήρι ,και τα τοποθετούμε στο μπλέντερ , όπου τα πολτοποιουμε.
Κατόπιν τοποθετούμε τον πολτό σε μια λεκάνη και τον ανακατεύουμε καλά με το σιμιγδάλι, και το αλάτι.
Τα ζυμώνουμε καλά προσθέτοντας σταδιακά όσο αλεύρι χρειαστεί ,ώστε να γίνει μια ζύμη σφιχτή.
Περνουμε το ζυμάρι έπειτα και το περνάμε από το κόσκινο ,η σιτα , ψιλό τρυπητο.
Αφού το τριψουμε όλο το απλώνουμε επάνω σε καθαρό τραπεζομάντιλο ,και στον ήλιο ,ώστε να στεγνώσει εντελώς, ανακατεύοντας ανά διαστήματα .
Τον διατηρούμε σε πάνινες θήκες , η σε γυάλινα βάζα.
Καλή Επιτυχία!!
Άντε και του χρόνου να ήμαστε καλά να ξαναφτιάξουμε!!!!!
Η συνταγή είναι από την εκπληκτική σελίδα στο facebook: Οι Συνταγές της Κυριακής