Υλικά:
2 κιλά φτερούγες κοτόπουλου
1/2 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λευκό ξίδι
1 κ.γ. πάπρικα
Σπορέλαιο για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Κόψτε το σκληρό άκρο των φτερών και απορρίψτε το. Κόψτε το υπόλοιπο φτερό στην μέση (στον σύνδεσμο) έτσι ώστε κάθε φτερό να δώσει δύο κομμάτια. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και ανακατέψτε με τα χέρια.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάλτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα. Τοποθετήστε το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και αφήστε να κάψει. Τοποθετήστε στο τηγάνι μικρές ποσότητες φτερούγων κάθε φορά, έτσι ώστε να μην είναι γεμάτο εντελώς το τηγάνι κατά το τηγάνισμα. Τηγανίστε τις φτερούγες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Όταν είναι έτοιμες οι φτερούγες αφαιρέστε και στραγγίστε σε χαρτί κουζίνας. Επαναλάβετε την διαδικασία για όλη την ποσότητα των φτερούγων.
Σε ένα άλλο τηγάνι λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε την πάπρικα και το λευκό ξύδι. Ανακατέψτε καλά και αφαιρέστε αμέσως από την φωτιά. Σερβίρετε αμέσως!
Συνταγή: xs-recipes.com
Ειδήσεις σήμερα
- Ρίκα Διαλυνά: Πώς είναι σήμερα στα 90 της η σπουδαία ηθοποιός
- Ανακαλείται μουστάρδα- Είναι ακατάλληλη και επικίνδυνη για την υγεία των καταναλωτών
- Η Γη της Ελιάς : Η Παυλίνα μπαίνει στη μέση και χωρίζει Τζον και Αθηνά
- Τσορτέκης – Μαυρίδου σε σχέση: Η πρώτη αντίδραση των ηθοποιών στα δημοσιεύματα
- Ειρήνη Μουρτζούκου : Κατονομάζει νέο πρόσωπο ως δολοφόνο του Παναγιωτάκη