Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες . Συνταγή για τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες σαν τσιπς χωρίς λάδια περιττά και χωρίς να μαλακώνουν
- μελιτζάνα 4
- Σιμιγδάλι ψιλό 125 γραμμάρια
- καλαμποκάλευρο 200 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 200 γραμμάρια
- πάπρικα 1,5 κουταλιά της σούπας γλυκιά
- αλατι 2,5 κουταλιές της σούπας
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
Για το μείγμα
- ηλιέλαιο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια
- μουσταρδα 1 κουταλιά της σούπας
- άνηθος Λίγος
Για το dressing
Τώρα που ήρθε το Καλοκαιράκι οι μελιτζάνες είναι σκέτη γλύκα και υπάρχουν πολλές συνταγές με μελιτζάνες που θα σας ξετρελάνουν. Σήμερα λοιπόν ο Παναγιώτης Παπαδάκης θα μας μάθει πως μπορούμε να φτιάξουμε Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες σαν τσιπς .
Τόσο τραγανές και νόστιμες που σίγουρα θα αντικαταστήσουν τις τηγανιτές πατάτες. Είναι ιδανικες για την νηστεία και την σαρακοστή ενώ μπορούμε να τις φτιάξουμε όλο τον χρόνο. Συνοδεύονται με δροσερή ντιπ της αρεσκείας μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις Τραγάνες τηγανιτές μελιτζάνες:
Χρόνος εκτέλεσης 20 λεπτά
Μερίδες 4-6
Επίπεδο δυσκολίας: Εύκολο
INGREDIENTS
2 liter water
2 tbsp salt
1 tbsp white vinegar
———————————–
4 eggplants
125 g fine semolina
200 g maize flour
200 g plain flour
1,5 tbsp sweet paprika
2,5 tbsp salt
1 tsp oregano
—————————————
Vegetable oil
————————————–
200 g yoghurt
1 tbsp mustard
A little dill
GERMAN
ZUTATEN
2 Liter Wasser
2 EL Salz
1 EL weißer Essig
———————————–
4 Auberginen
125 g feiner Grieß
200 g Maismehl
200 g einfaches Mehl
1,5 EL süßer Paprika
2,5 EL Salz
1 TL Oregano
—————————————
Pflanzenöl
————————————–
200 g Joghurt
1 EL Senf
Ein wenig Dill
Εκτέλεση για τις τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες
Σε ένα γυάλινο μπολ ρίχνουμε το νερό ,το αλάτι ,το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε. Κόβουμε σε ροδέλες τις μελιτζάνες και τις ρίχνουμε μέσα στο μπολ. Σε ένα πυρέξ προσθέτουμε το ψιλό σιμιγδάλι, το καλαμποκάλευρο , το αλεύρι γ.ο.χ , την γλυκιά πάπρικα, το αλάτι ,την ρίγανη και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα.
Παίρνουμε λίγες κάθε φορά μελιτζάνες και τις πασπαλίζουμε μέσα στο μείγμα. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει. Παίρνουμε μια μία μελιτζάνα κάθε φορά και την βουτάμε γρήγορα σε ένα μπολ με νερό και έπειτα στο καυτό λάδι.
Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις μελιτζάνες. Τις βουτάμε στο νερό πριν από το τηγάνι διότι με αυτόν τον τρόπο θωρακίζεται το μείγμα πάνω στην μελιτζάνα και γίνονται πιο τραγανές. Τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Δείτε ακόμα Μελιτζάνες στο φούρνο με τυριά
Σερβίρουμε με dressing βάζοντας σε ένα μπολ γιαούρτι ,μουστάρδα και λίγο άνηθο ανακατεύοντας τα. Οι πιο νόστιμες και τραγανές μελιτζάνες είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας!! Δεν θα τις χορταίνετε!! Καλή σας επιτυχία!!
Tips για τις τραγανές τηγανιτές μελιτζάνες
Το ντιπ είναι προαιρετικό.
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή