Close

Εύκολη πατατόπιτα με αλλαντικά με αφράτη ζύμη του μισάωρου

Εύκολη πατατόπιτα με αλλαντικά με αφράτη ζύμη του μισάωρου

Μια υπέροχη πατατόπιτα με αλλαντικά ή καπνιστό ψάρι για όλη την οικογένεια! Είναι πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή. Μπορείτε να την απολαύσετε σαν ορεκτικό στο Κυριακάτικο τραπέζι ή να το πάρετε και σαν κολατσιό.

Στην δουλειά, στο σχολείο, στην παραλία, έχουμε ανάγκη από ένα νόστιμο φαγητό που θα σταματήσει την πείνα μας! Αυτή η αφράτη και νόστιμη πατατόπιτα με αλλαντικά της επιλογής μας ή καπνιστό ψάρι είναι ό,τι πρέπει! Δείτε την συνταγή παρακάτω:

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ. Προσθέτουμε την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά πρώτα με ένα κουτάλι. Στη συνέχεια ξεκινάμε να πλάθουμε την ζύμη μας με τα χέρια.

Δείτε ακόμα Συνταγη για τηνιακη πατατοπιτα

Όταν η ζύμη ξεκινήσει να διαμορφώνεται, την βγάζουμε από το μπολ, την μεταφέρουμε σε ένα ξύλο κοπής ή στον πάγκο και συνεχίζουμε το πλάσιμο με τα χέρια. Έπειτα, βράζουμε τις πατάτες. Αφού βράσουν τις βάζουμε σε ένα μπολ και με μια κουτάλια ή ένα πιρούνι, τις λιώνουμε.

Εύκολη πατατόπιτα με αλλαντικά με αφράτη ζύμη του μισάωρου

Όταν οι πατάτες μας λιώνουν αρκετά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο τυρί ή το ζαμπόν ή το καπνιστό ψάρι της επιλογής μας. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και το βάζουμε στην άκρη. Έπειτα παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε την ζύμη στο ταψί με τα χέρια.

Όταν απλωθεί καλά, βάζουμε πάνω από την ζύμη το μείγμα με τις πατάτες. Προσθέτουμε το μείγμα με τις πατάτες λίγο – λίγο και το πλάθουμε κάθε φορά λίγο με τα χέρια. Είναι σημαντικό, το μείγμα από τις πατάτες να βρίσκεται στη μέση της ζύμης.

Εύκολη πατατόπιτα με αλλαντικά με αφράτη ζύμη του μισάωρου

Παίρνουμε τις άκρες από την ζύμη και τις ενώνουμε μεταξύ τους με τρόπο που να μοιάζει με πουγκί. Στη συνέχεια πλάθουμε με τα χέρια μας την ζύμη έτσι ώστε να καλύψει πλήρως την γέμιση. Την πλάθουμε λεπτή για να βγει λεπτή η πίτα μας.

Παίρνουμε ένα μαχαίρι και κάνουμε ένα μικρό άνοιγμα στο κέντρο της πίτας. Στη συνέχεια απλώστε πάνω από την ζύμη λίγο αυγό ή γάλα. Ψήνουμε την πίτα μας για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς Κελσίου. Καλή όρεξη!

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Επιμέλεια κειμένου: daddy-cool.gr