Συνταγή για τραγανή πρασοτυρόπιτα με μπέικον. Χορταστική πρασοτυρόπιτα με το πιο εύκολο σπιτικό φύλλο για τις αρχάριες στη ζύμη. Για το βραδινό ή το Κυριακάτικο τραπέζι. Μία συνταγή της φίλης μας Natasa Cuka.
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- αυγα 1
- αλατι 1 πρέζα
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια περίπου
Υλικά
- πράσο 6
- κρεμμυδι 4 φρέσκα
- πιπεριά Φλωρίνης 2
- μπεικον 10 φέτες
- κονιάκ 1 σφηνάκι
- μαιντανος ½ ματσάκι
- φέτα 300-400 γραμμάρια
- αλατι 1-2 πρέζες
- πιπέρι Κατά βούληση
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
Για τη γέμιση
- αυγα 1
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Πρασοτυρόπιτα σαν της γιαγιάς για το σχολείο
Αν είστε αρχάριες στις ζύμες και στα φύλλα σήμερα σας έχουμε την πιο εύκολη πρασοτυρόπιτα με μπέικον. Χρειάζονται μόνο λίγα υλικά για το φύλλο και δεν χρειάζεται να φτιάξουμε πολλά φύλλα. Η γέμιση; Πλούσια και απολαυστική, με μπέικον, για να συνοδεύσουμε το μεσημεριανό μας στο Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για ένα χορταστικό βραδινό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την πρασοτυρόπιτα με με μπέικον:
Εκτέλεση για την πρασοτυρόπιτα με μπέικον
Ξεκινάμε την συνταγή μας φτιάχνοντας την ζύμη. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το φρέσκο γάλα. Με το ίδιο ποτήρι μετράμε και το ηλιέλαιο και το προσθέτουμε και αυτό στο φρέσκο γάλα. Βάζουμε το αυγό και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν τα υλικά μας.
Ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα με το αλεύρι, δουλεύοντας παράλληλα το μείγμα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη εύπλαστη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 30 λεπτά και έπειτα την χωρίζουμε σε 2 χοντρά φύλλα. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο σε ένα ταψί της κουζίνας και ετοιμάζουμε την γέμιση. Ξεκινάμε να αχνίζουμε τα πράσα στο ελαιόλαδο, μαζί με τα φρέσκα κρεμμύδια, τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κύβους, το μπέικον και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Στριφτή πρασοτυρόπιτα
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Όταν μαραθούν τα υλικά μας σβήνουμε με το κονιάκ και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Έπειτα αφήνουμε την γέμιση να κρυώσει και μόλις κρυώσει, σπάμε μέσα με τα χέρια μας την φέτα.
Απλώνουμε την γέμιση στο ταψί και προσέχουμε να πάει παντού. Από πάνω απλώνουμε το δεύτερο φύλλο και μαζεύουμε προς τα μέσα τα ζυμάρια που εξέχουν από το ταψί. Αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και βάζουμε στο κέντρο της πίτας ένα ποτήρι με μεγάλο στόμιο.
Κόβουμε σε τρίγωνα περιμετρικά από το ποτήρι και έπειτα αφαιρούμε το ποτήρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο και να γίνει τραγανό.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα