Συνταγή για τραγανή τυρόπιτα του Παναγιώτη Παπαδάκη για το σχολείο, που κάνει το χαρακτηριστικό κραααατς όταν τη κόβεις.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 450 γραμμάρια
- νερό 200 γραμμάρια
- ελαιολαδο 60 γραμμάρια
- ξύδι 1/2 κουταλάκι του γλυκού λευκό
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ασπραδια Από 1 μέτριο αυγό
Υλικά
- φέτα 150 γραμμάρια
Για την γέμιση
- ελαιολαδο 80 γραμμάρια
- σοδα 60 γραμμάρια
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 2 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα του φύλλου
- κρόκους αυγού Από 1 μέτριο αυγό
Για το άλειμμα
Ο αγαπημένος μας Παναγιώτης Παπαδάκης ξέρει πως να μας φτιάχνει κάθε φορά την διάθεση με τις υπέροχες συνταγές του. Μας δείχνει λοιπόν δύο διαφορετικές τυρόπιτες για το ταπεράκι του σχολείου. Εμείς επιλέξαμε την κλασική, με την φέτα, γιατί μας αρέσουν οι αυθεντικές παραδοσιακές γεύσεις.
Παρόλα αυτά στα tips υπάρχουν αναλυτικά τα υλικά και για την δεύτερη γέμιση με λίγο ζαμπόν μέσα, έτσι για την τσαχπινιά. Είναι δύο πανεύκολες τυρόπιτες, με σούπερ τραγανό φύλλο που μπορείτε να τις φτιάξετε τόσο για το σχολείο όσο και για τον μπουφέ σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Τραγανή τυρόπιτα του Παναγιώτη Παπαδάκη για το σχολείο:
INGREDIENTS
450 g plain flour
1 medium egg white
200 g water
1 tsp salt
60 g olive oil
1/2 tsp white vinegar
————————————————-
150 g Greek feta cheese
————————————————-
80 g olive oil
60 g club soda
1 tsp salt
2 tbsp plain flour
—————————————————
100 g ham
50 g Greek feta cheese
100 g mozzarella cheese
100 g gouda cheese
—————————————————–
1 medium egg yolk
GERMAN
ZUTATEN
450 g einfaches Mehl
1 mittelgroßes Eiweiß
200 g Wasser
1 TL Salz
60 g Olivenöl
1/2 TL weißer Essig
————————————————-
150 g griechischer Feta-Käse
————————————————-
80 g Olivenöl
60 g Clubsoda
1 TL Salz
2 EL Mehl
————————————————– –
100 g Schinken
50 g griechischer Feta-Käse
100 g Mozzarella-Käse
100 g Gouda-Käse
————————————————– —
1 mittelgroßes Eigelb
20 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
50′-55′ Χρόνος Ψησίματος
20′ Χρόνος Αναμονής
Εύκολη συνταγή
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό , το ελαιόλαδο , το αλάτι , το λευκό ξίδι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά. Χωρίζουμε την ζύμη στην μέση .
Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το ελαιόλαδο , το αλάτι , την σόδα , και τις 2κτσ αλεύρι. Ανακατεύουμε και θα χρησιμοποιήσουμε το μείγμα για το πασπάλισμα του φύλλου. Ανοίγουμε με τον πλάστη ην ζύμη σε ένα μεγάλο φύλλο.
Χαράζουμε οριζόντια στην αρχή στην μέση και στο τέλος της ζύμης το φύλλο. Πασπαλίζουμε το μείγμα σε όλο το φύλλο και προσθέτουμε το τυρί. Διπλώνουμε κάθε φορά και πασπαλίζουμε από το μείγμα.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αφού δώσουμε σχήμα τετράγωνο στην πίτα την βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε ξανά με το μείγμα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία και με το 2ο φύλλο μόνο που θα προσθέσουμε ζαμπόν , τυρί , τυρί μοτσαρέλα και τυρί γκούντα.
Δείτε ακόμα Η πίτα της Κυριακής: Σουφλεδοτυρόπιτα
Αλείφουμε με κρόκο από 1 μέτριο αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-55 λεπτά στους 180 c. Οι πιο νόστιμες τυρόπιτες που έχετε φτιάξει είναι έτοιμες να τις απολαύσετε εσείς και οι αγαπημένοι σας!! Καλή σας επιτυχία!!
Tips για την Τραγανή τυρόπιτα του Παναγιώτη Παπαδάκη για το σχολείο
Μπορούμε να γεμίσουμε την πίτα με 100 γραμμάρια ζαμπόν, 100 γραμμάρια μοτσαρέλα, 100 γραμμάρια γκούντα και 50 γραμμάρια φέτα, αν δεν θέλουμε μία απλή τυρόπιτα.
Δείτε το βίντεο για την Τραγανή τυρόπιτα του Παναγιώτη Παπαδάκη για το σχολείο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Μενού Χριστουγέννων 2024: Δείτε τις καλύτερες συνταγές για το Γιορτινό τραπέζι
- Aνακαλείται ταχίνι – Βρέθηκε σαλμονέλα
- Φως στο Τούνελ – Αμαλιάδα : Η Μουρτζούκου βρέθηκε στο πλατό της εκπομπής και οι αποκαλύψεις την λύγισαν
- Κώστας Λεφάκης : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 23/12/2024 ως 29/12/2024 για όλα τα ζώδια
- Grand Hotel : Βγαίνει στο φως το παρελθόν της Αγγέλας και έρχονται τα πάνω κάτω