Φρυγανισμένο κέικ το οποίο είναι αφράτο από μέσα και τραγανό απέξω! Δείτε την συνταγή παρακάτω. Για να το φτιάξετε χρειάζεστε μόνο 5 υλικά!
- αυγα 5
- βουτυρο 200 γρ
- βανίλια 2
- ζαχαρη 180 γρ
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 350 γρ
Υλικά
Εκτέλεση για φρυγανισμένο κέικ:
Στην αρχή χτυπάμε το βούτυρο το οποίο θα το έχουμε σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, ενώ αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγο.
Δείτε ακόμα Αλμυρό κέικ της στιγμής με γιαούρτι εύκολα και γρήγορα
Μόλις το μείγμα μας είναι έτοιμο το απλώνουμε σε μια φόρμα 28×18 εκ. το οποίο έχουμε βουτυρώσει και ψήνουμε το μείγμα μας στους 180 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσει. Ελέγχουμε με μια οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο, πριν σβήσουμε τον φούρνο.
Όταν κρυώσει αφαιρούμε την “κόρα” και κόβουμε το κέικ μας σε φέτες με πάχος περίπου ενός δάχτυλου. Τις τοποθετούμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε βάλει ένα αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε τις φέτες μας, στους 200 βαθμούς Κελσίου μέχρι να ροδίσουν. Τις αποθηκεύουμε σε τάπερ και τις διατηρούμε σε δροσερό και σκιερό μέρος μέχρι και δυο μήνες.