25η Μαρτίου: Συνταγή για το πιο απολαυστικό και πετυχημένο τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη. Κουρκούτι χωρίς μπύρα παρακαλώ
- μπακαλιάρος 1-1,5 κιλό (ξαλμυρισμένος χωρίς πέτσα και κόκκαλα)
Υλικά
- πατατες 800 γραμμάρια
- σκορδο 3 σκελίδες
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξύδι 40 γραμμάρια λευκό
- ηλιέλαιο 100 γραμμάρια
- ελαιολαδο 100 γραμμάρια
- λεμονι Χυμό από 1/2
Για την σκορδαλιά
- σοδα 600 γραμμάρια
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 300 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 100 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 2 κουταλάκια του γλυκού
- αλατι 2 κουταλάκια του γλυκού
Για το κουρκούτι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
- ηλιέλαιο Κατά βούληση
Για το τηγάνισμα
Η 25η Μαρτίου πλησιάζει και το έθιμο θέλει να τρώμε μπακαλιάρο σκορδαλιά. Η πιο αγαπημένη μας επιλογή είναι να τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο, για τον οποίο έχουμε φτιάξει ένα κουρκούτι. Ο μπακαλιάρος γίνεται χρυσαφένιος και τραγανός και ταιριάζει τέλεια με την βελούδινη υφή της σκορδαλιάς!
Δείτε ακόμα 25η Μαρτίου: Μπακαλιάρος μπιάνκο
Όμως, το κουρκούτι θέλει την μαεστρία του για να πετύχει. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης λοιπόν ετοιμάζει για εμάς ένα τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο που σίγουρα θα έχει επιτυχία. Είναι πανεύκολο και οικονομικό και αξίζει να το δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη
INGREDIENTS
1-1,5 kg desalt cod(without skin and bones)
——————————————
800 g potatoes
3 garlic cloves
1 tsp salt
40 g white vinegar
100 g vegetable oil
100 g olive oil
Juice from 1/2 lemon
——————————————–
600 g club soda
300 g plain flour
100 g fine semolina
2 tsp baking powder
2 tsp salt
———————————————-
Flour for cod
———————————————–
Vegetable oil
GERMAN
ZUTATEN
1-1,5 kg entsalzer Kabeljau (ohne Haut und Knochen)
——————————————
800 g Kartoffeln
3 Knoblauchzehen
1 TL Salz
40 g weißer Essig
100 g Pflanzenöl
100 g Olivenöl
Saft aus 1/2 Zitrone
——————————————–
600 g Clubsoda
300 g einfaches Mehl
100 g feiner Grieß
2 TL Backpulver
2 TL Salz
———————————————-
Mehl für Kabeljau
———————————————
Pflanzenöl
20 λεπτά Χρόνος Εκτέλεσης
20 λεπτά Χρόνος Μαγειρέματος
4 Μερίδες
Εκτέλεση για το τραγανό κουρκούτι για μπακαλιάρο του Παναγιώτη Παπαδάκη
Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο αλλάζοντας το νερό κάθε 4-5 ώρες για 24 ώρες. Αφαιρούμε την πέτσα και τα κόκκαλα και κόβουμε σε κομμάτια.
Σκουπίζουμε πολύ καλά τα κομμάτια του μπακαλιάρου με απορροφητικό χαρτί ξανά και ξανά μέχρι να μην έχει υγρά.
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τις κομμένες πατάτες και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν για 15-20 λεπτά. Στραγγίζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5-10 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις τριμμένες σκελίδες σκόρδου, τις πατάτες και τις πολτοποιούμε πολύ καλά.
Προσθέτουμε το λευκό ξύδι ,τον χυμό από 1/2 λεμόνι ,το αλάτι , το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο το ρίχνουμε σταδιακά και ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα. Βάζουμε την σκορδαλιά ή αλλιώς αλιάδα σε ένα μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.
Δείτε ακόμα 25 Μαρτίου: Όλα τα μυστικά για τραγανό Μπακαλιάρο με κουρκούτι
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την σόδα , το αλεύρι γ.ο.χ , το ψιλό σιμιγδάλι . το μπέικεν , το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Αφήνουμε το κουρκούτι να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. Αφού έχουμε κόψει τον μπακαλιάρο σε κομμάτια πανάρουμε όλα τα κομμάτια με αλεύρι.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ηλιέλαιο και το αφήνουμε να ζεσταθεί σε μέτρια θερμοκρασία. Βουτάμε τον μπακαλιάρο μέσα στο κουρκούτι και τον τηγανίζουμε σε μέτρια με χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα(περίπου 4-5 λεπτά).
Τον αφήνουμε μέσα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σερβίρουμε με την σκορδαλιά(αλιάδα) και με ότι σαλάτα μας αρέσει. Ο πιο νόστιμος και εύκολος Μπακαλιάρος Σκορδαλιά είναι έτοιμος να στολίσει το τραπέζι της 25ης Μαρτίου!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ:
Δείτε με ένα κλικ εδώ τις καλύτερες συνταγές για κουρκούτι, μπακαλιάρο και σκορδαλιά
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr