Close

Τραγανός μπακλαβάς με γέμιση σαν cheesecake

ΜΠΑΚΛΑΒΑΣ CHEESECAKE

Τραγανός και σιροπιαστός μπακλαβάς με γέμιση σαν cheesecake για εσάς και την οικογένειά σας! Είναι μία φοβερή παραλλαγή μπακλαβά με γέμιση σαν cheesecake με υπέροχα και τραγανά φιστίκια Αιγίνης και μερικούς ακόμη νόστιμους και τραγανούς ξηρούς καρπούς.

Είναι ένα υπέροχο γλυκό για όλη την οικογένεια. Αν έχετε αδυναμία στα σιροπιαστά γλυκά τότε αυτόν τον μπακλαβά θα τον λατρέψετε! Είναι από τους αγαπημένους μας…πειραγμένους μπακλαβάδες!

Δείτε ακόμα Παραδοσιακός μπακλαβάς από την Μικρά Ασία- Συνταγή με όλα τα μυστικά της

Αυτή η κρέμα φτιαγμένη από τυρί κρέμα, γιαούρτι στραγγιστό και μερικά ακόμη υλικά, λιώνει στο στόμα και κάνει αυτόν τον μπακλαβά ελαφρύ στην γεύση και ακόμη πιο γευστικό. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Εκτέλεση για το σιρόπι για τραγανό μπακλαβά με γέμιση σαν cheesecake

Ξεκινάμε την συνταγή με το σιρόπι γιατί θέλουμε να σιροπιάσουμε το γλυκό μας, όσο το σιρόπι είναι κρύο και το γλυκό ζεστό. Σε μία κατσαρόλα λοιπόν βάζουμε το νερό, τον χυμό πορτοκαλιού, το μέλι, την φλούδα πορτοκαλιού και το ξύλο κανέλας.

Βράζουμε το σιρόπι μας για 3 λεπτά. Το αφήνουμε να κρυώσει ή το βάζουμε στο ψυγείο.

Εκτέλεση για την κρέμα

Στην συνέχεια ξεκινάμε την παρασκευή της κρέμας μας. Αφήνουμε όλα τα υλικά για την κρέμα εκτός ψυγείου για να μαλακώσουν. Στην συνέχεια σε μία λεκάνη, βάζουμε το τυρί κρέμα, το γιαούρτι, τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια. Ανακατεύουμε τα υλικά μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Εκτέλεση για τραγανό μπακλαβά με γέμιση σαν cheesecake

Στην συνέχεια ενώνουμε όλους τους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολάκι ενώ κρατάμε λίγα φιστίκια Αιγίνης για το γαρνίρισμα. Προσθέτουμε και την κανέλα. Ξεκινάμε να στρώνουμε τα φύλλα μας. Χρησιμοποιούμε μία αποσπώμενη 30αρα φόρμα.

Βουτυρώνουμε το ταψί μας και στρώνουμε το φύλλο, βουτυρώνουμε και από ρίχνουμε 2 κουταλιές ξηρούς καρπούς. Στην συνέχεια στρώνουμε ακόμη ένα φύλλο σταυρωτά και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Τα φύλλα πρέπει να περισσεύουν απέξω.

Στρώνουμε τα μισά φύλλα και ρίχνουμε την κρέμα. Μετά βουτυρώνουμε ένα φύλλο, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και διπλώνουμε στην μέση. Στρώνουμε πάνω από την κρέμα. Κάνουμε την ίδια διαδικασία πάντα σταυρωτά για να κλειστεί η κρέμα.

Κρατάμε μόνο ένα φύλλο για το τέλος. Μόλις τελειώσουν τα φύλλα, κλείνουμε από πάνω βουτυρώνοντας με τα φύλλα που περισσεύουν απέξω. Στο τέλος χρησιμοποιούμε το τελευταίο φύλλο σταυρωμένο για να καλύψουμε την επιφάνεια και βουτυρώνουμε.

Με το μαχαίρι κάνουμε εδώ κι εκεί λίγες μαχαιριές έτσι ώστε να “αναπνέει” η κρέμα. Ψήνουμε τον μπακλαβά μας στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα. Μόλις βγει το γλυκό από τον φούρνο το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι. Ρίχνουμε από πάνω λίγο φιστίκι Αιγίνης.

Tips

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και στρογγυλό ταψί ή ό,τι άλλο σκεύος θέλετε. Το γλυκό βγαίνει πιο εύκολα όταν κρυώσει.

Voula Damala

ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Συνταγή για μπακλαβά με γέμιση σαν cheesecake_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr