Τρίχρωμο κέικ βανίλιας με κακάο χωρίς βούτυρο. Ένα αφράτο κέικ με τρεις διαφορετικές στρώσεις ζύμης εντυπωσιακό και νόστιμο. Μια συνταγή για τρίχρωμο κέικ ιδανικό για το πρωινό, το κολατσιό στη δουλειά, στο σχολείο ή το απογευματινό γλυκό μας σνακ.
- αυγα 3
- αυγα 4 ασπράδια
- αυγα 4 κρόκους
- ζαχαρη 2 φλιτζάνια
- αλευρι 1,5 φλιτζάνι
- σπορέλαιο 8 κ.σ
- μπέικιν πάουντερ 1 κ.γ
- βανίλια 2
- κακαο 2 κ.σ
- ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Υλικά
Ακολουθήστε κατά γράμμα την εκτέλεση και τον τρόπο που φτιάχνει τις στρώσεις του κέικ από ασπράδια, κρόκους και κακάο. Μπορείτε να το φτιάξετε και σε τρίχρωμα ατομικά κεκάκια για κέρασμα και τα παιδιά σας.Φτιάξτε το και θα τους εντυπωσιάσετε όλους με την απίθανη γεύση του και την μοναδική του εμφάνιση!
Εκτέλεση
Τα αυγά είναι συνολικά επτά. Τρία κρατάμε ολόκληρα και τα τέσσερα τα χωρίζουμε σε κρόκους και ασπράδια. Για την πρώτη ζύμη χτυπάμε στο μίξερ τα 3 ολόκληρα αυγά και τους 4 κρόκους μαζί με 1 φλιτζάνι ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το σπορέλαιο 1 φλιτζάνι από το αλεύρι τη βανίλια και το baking powder. Ανακατεύουμε σιγά-σιγά με σπάτουλα. Αυτή τη ζύμη τη χωρίζουμε σε δύο.
Για τη δεύτερη στρώση. Παίρνουμε το ένα μισό από την έτοιμη ζύμη που έχουμε χωρίσει και προσθέτουμε μέσα μία κουταλιά της σούπας κακάο και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά.
Μέχρι στιγμής έχουμε δύο στρώσεις. Η πρώτη είναι από τους κρόκους δεύτερη είναι με το κακάο και τώρα πάμε να κάνουμε την 3.
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια πολύ καλά προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα για κέικ και ρίχνουμε την πρώτη ζύμη με το κακάο, από πάνω ρίχνουμε την άσπρη τη ζύμη από τα ασπράδια σιγά σιγά (δεν ανακατεύουμε). Από πάνω από την άσπρη κοσκινίζουμε μία κουταλιά της σούπας κακάο για να πάει παντού και από πάνω ρίχνουμε την 3 ζύμη από τους κρόκους.
Ψήνουμε στο προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Συνταγή /Φωτογραφία/Εκτέλεση από την Αννα Κασσανδρεια