Συνταγή για αφράτα, τριφτά Πασχαλινά κουλουράκια για το Πάσχα με μπέικιν πάουντερ, ξύσμα πορτοκαλιού και μαχλέπι της Σόφης Τσιώπου.
- Γάλα φρέσκο 160 ml
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό
- αυγα 2
- ζάχαρη άχνη 400 γραμμάρια
- βανίλια 3-4
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας περίπου
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- βούτυρο γάλακτος 500 γραμμάρια αγελαδινό
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
Υλικά
- γάλα εβαπορέ 1 ποτηράκι του κρασιού περίπου αδιάλυτο
Για το άλειμμα
Τα Πασχαλινά Κουλουράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη
Τα πιο αφράτα κουλουράκια για το Πάσχα είναι σίγουρα αυτά. Με ξύσμα πορτοκαλιού, μαχλέπι για επιπλέον άρωμα και φυσικά μπέικιν πάουντερ, είναι τα πιο φουσκωτά και τριφτά κουλουράκια που μπορείτε να το δοκιμάσετε. Εμείς σίγουρα θα τα φτιάξουμε φέτος!
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν:
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν
Αρχικά χτυπάμε για 10 λεπτά το βούτυρο γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι το μείγμα να γίνει κρέμα. Προσθέτουμε τα αυγά, το φρέσκο γάλα, τις βανίλιες, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μαχλέπι και ανακατεύουμε.
Κλασικά Πασχαλινά κουλουράκια με όλα τα μυστικά
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο το έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν πάουντερ και όχι ζυμώνοντας, για να έχουμε μία ζύμη πολύ μαλακή, που να μη κολλάει στα χέρια. Πλάθουμε τα κουλουράκια μας και τα αλείφουμε με το γάλα εβαπορέ. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για 15 λεπτά.
Tips για τα τα Πασχαλινά κουλουράκια με μπέικιν
Μπορούμε να βάλουμε αντί για αλεύρι για όλες τις χρήσεις, αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, απλά δε θα προσθέσουμε το μπέικιν πάουντερ.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr