Γέμιση
4 μεγάλα ξινόμηλα
1 κούπα ζάχαρη
κανέλα
Δείτε ακόμη: Αφράτη και πανεύκολη μηλόπιτα η πιο γλυκιά χειμωνιάτικη γεύση. Απολαύστε τη!
Υλικά
1 βιτάμ σε θερμοκρασιά δωματίου
1 φαρινάπ με πορτοκάλι ή 500 gr απλό αλευρι με ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
1 κούπα ζάχαρη
Εκτελεση
Χτυπάμε στο multi τα μήλα(όχι πολτοποιημένα)σε μικρά κομματάκια.
Τα βάζουμε σε ένα μπόλ και ρίχνουμε τη ζάχαρη και την κανέλα.Τα αφήνουμε μέχρι να κάνουμε τη ζύμη.
Δείτε ακόμη: Apfekuchen-Μηλόπιτα γερμανική με ιδιαίτερη κρέμα!!
Ρίχνουμε σε μπολ τη ζάχαρη και το βούτυρο.Το πατάμε με τα χέρια μας να γίνει ενα.
Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι.Το ανακατεύουμε καλά με τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε το μισό ζυμάρι στα χέρια μας(σαν να πλάθουμε κουλουράκια) και τρίβουμε τη ζύμη για να γίνει σκόνη (σαν ψιχουλάκια) μέσα στο πυρέξ που θα την ψήσουμε.
Στραγγίζουμε τα μήλα καλά και τα στρώνουμε πάνω στο ζυμάρι.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ζυμάρι απο επάνω με τον ίδιο τρόπο.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς,μέχρι να χρυσαφίσει καλά η ζύμη.
Δείτε ακόμη: ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ
Καλη Επιτυχιά!!!!
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρός σε τροχαίο μουσικός σε πασίγνωστο Ελληνικό Συγκρότημά
- Χριστούγεννα 2024: Πώς να μεταμορφώσεις το παλιό πράσινο δέντρο σε λευκό
- 5+1 Επιδόματα που θα δοθούν πριν τις γιορτές
- Προάγγελος της καταστροφής : Eμφανίστηκε το ψάρι των μεγάλων και καταστροφικών σεισμών
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 18/11/2024 ως 24/11/2024 για όλα τα ζώδια