Συνταγή για πρασοτυροπιτάκια με φύλλο κρούστας, γιαούρτι και φέτα. Από τα πιο νόστιμα και εύκολα τυροπιτάκια με πράσο που έχετε δοκιμάσει και φτιάξει ποτέ! Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που λέγονται “της τεμπέλας” . Αυτά τα τυροπιτάκια είναι ιδανικά για κολατσιό στο σχολείο, για τη δουλειά, την εκδρομή και φυσικά για το απογευματινό σνακ της οικογένειας. Δείτε την εκτέλεση και σε βίντεο βήμα βήμα και δοκιμάστε τα! Θα γίνουν ανάρπαστα!
English
Ingredients
2 green onions
2 medium leeks
1/2 tsp salt
a pinch of pepper
olive oil
1 tbsp yoghurt
The rest yoghurt
150 gr water
50 g olive oil
500 g Greek feta cheese
450 g phyllo
1 egg
Eκτέλεση
Ξεκινάμε και ψιλοκόβουμε σε μικρά κομματάκια το κρεμμυδάκι το φρέσκο και τα πρέσα
Σε ένα τηγάνι τα σωτάρουμε μαζί με το ελαιόλαδο,το αλάτι και το πιπέρι και τα τσιγαρίζουμε ώσπου να μαραθούν.
Μόλις μαραθούν ρίχνουμε 1 κτσ γιούρτι και ανακατεύουμε.
Αποσύρουμε από την φωτιά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το τυρί φέτα.
Συνεχίζουε και σε ένα αλλο μπολ ρίχνουμε νερό,ελαιόλαδο μαζί με το υπολοιπο γιαούρτι που περίσεψε από το κεσεδάκι και ανακατεύουμε καλά,
Ανοίγουμε το φύλλο κρούστας και όπως είναι ρολό το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη.
Στην συνέχεια βάζουμε 1 με 1 1/2 κτσ πρασο με τυρί και βρέχουμε σόλη την επιφάνεια της λωρίδας από το άλλο μείγμα με το γιαούρτι.
Τυλίγουμε έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο.
Έπειτα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 150 C
Tα βγάζουμε από τον φούρνο και τα τρίγωνα πρασοτυροπιτάκια μας είναι έτοιμα.Πεντανόστιμα και με ένα εκπληκτικό σχήμα τόσο εύκολα χωρίς καθόλου κόπο..Δοκιμάστε τα και δεν θα χάσετε!!!Καλή σας επιτυχία!!