Close
Τρουφάκια λευκής σοκολάτας με μανταρίνι του Ακη

Συστατικά
80 γρ. βούτυρο
3 κ.σ. κρέμα γάλακτος
ξύσμα από 2-3 μανταρίνια Χίου
Πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
250 γρ. λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη
50 γρ. άχνη ζάχαρη ή επιπλέον λευκή σοκολάτα για το τελείωμα

Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, σε σιγανή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στο πλάι.
Σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα λιώνουμε τη σοκολάτα. Αυτό είναι προτιμότερο να το κάνουμε σε μπενμαρί και σε πολύ χαμηλή φωτιά. Το νερό στο μπεν μαρί πρέπει ίσα ίσα να κοχλάζει και το σκεύος στο οποίο έχουμε τη σοκολάτα θα πρέπει να είναι αρκετά ψηλότερα από την επιφάνεια του νερού. Γενικά η λευκή σοκολάτα κόβει ΠΟΛΥ εύκολα και θέλει ιδιαίτερη μεταχείρηση. Οπότε, παίρνουμε το χρόνο μας και σιγά σιγά λιώνουμε τη σοκολάτα.
Όταν είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το μανταρίνι. ΠΡΟΣΟΧΗ! Το μείγμα πρέπει να είναι σε παρόμοια θερμοκρασία με τη σοκολάτα. Ούτε πολύ πιο ζεστό ούτε πολύ πιο κρύο.
Ανακατεύουμε πάντα με ξύλινη κουτάλα ή με μαρίζ σιλικόνης.
Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και το βάζουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο μέχρι να πήξει.
Με ένα κουτάλι κάνουμε μπαλάκια από το μείγμα διαμέτρου 1,5-2 εκ. και τα πετάμε σε ένα ταψάκι που το έχουμε στρώσει με άχνη ζάχαρη.
Αφού κάνουμε τα μπαλάκια πασπαλίζουμε με λίγη άχνη τα χέρια μας, κουνάμε και το ταψάκι ώστε να καλυφθεί το κάθε μπαλάκι με άχνη και αφού τα πάρουμε στο χέρι μας ένα-ένα, τους δίνουμε πιο όμορφο σχήμα.
Τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε έξτρα άχνη και τα κυλάμε για να πάει παντού. Αλλιώς μπορούμε να τα επικαλύψουμε με επιπλέον λευκή σοκολάτα για να γίνουν πιο ιδιαίτερα.
Διατηρούνται στο ψυγείο για 10 μέρες και στην κατάψυξη για 2 μήνες
Tip
Μην χρησιμοποιήσετε άλλο μανταρίνι.. το άρωμα του χιώτικου μανταρινιού είναι απίστευτο. Δώστε προσοχή στις οδηγίες για το λιώσιμο της λευκής σοκολάτας.

 

Πηγή: akispetretzikis.com