Υπέροχα τρουφάκια με λευκή κουβερτούρα και γκοφρέτα, γαρνιρισμένα με καρύδα για κέρασμα και όχι μόνο.
- λευκή κουβερτούρα 200γρ
- Γάλα φρέσκο μισό φλιτζάνι τσαγιού
- γκοφρετες 200γρ
Υλικά
- ινδοκαρυδο Αρκετό
Για το γαρνίρισμα
Θέλετε να φτιάξετε ένα σπιτικό κέρασμα για να κεράσετε τους δικούς σας ανθρώπους στις γιορτές σας; Θέλετε να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας ή απλά να έχετε μερικά τρουφάκια στην άκρη για τις απογευματινές και όχι μόνο υπογλυκαιμίες σας;
Τα τρουφάκια με γκοφρέτα και καρύδα είναι μία μοναδική επιλογή για εσάς και ειδικά η σημερινή συνταγή για τρουφάκια είναι από τις καλύτερες που έχουμε δοκιμάσει. Αφράτα τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα με λευκή σοκολάτα, τραγανή θρυμματισμένη γκοφρέτα και ινδοκάρυδο. Πλούσια γεύση και άρωμα. Δείτε παρακάτω την εκτέλεση:
Εκτέλεση
Στην αρχή λιώνουμε σε μπεν μαρί την λευκή κουβερτούρα μαζί με το φρέσκο γάλα. Αφού λιώσουμε την κουβερτούρα, θρυμματίζουμε τις γκοφρέτες και τις αναμειγνύουμε με την κουβερτούρα. Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να σφίξει και να μπορεί να πλαθεί.
Ξεκινάμε λοιπόν και πλάθουμε το μείγμα σε μικρά μπαλάκια και τα ρολάρουμε σε ένα πιάτο με ινδοκάρυδο. Το ινδοκάρυδο πρέπει να καλύψει όλο το μείγμα. Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά και απολαμβάνουμε.
Δείτε ακόμα Τρουφάκια χωρίς ζάχαρη με 3 υλικά
Η συνταγή είναι της φίλης μας Alexandra Lessi
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr