Τρουφακια πορτοκαλι με σοκολατα γαλακτος
400γρ κεικ σοκολατας τριμμενο
1 φλυτζανι σιροπι με πορτοκαλι
2 κ.σ γεματες μερεντα
1/4 φλυτζανιου κονιακ η χυμο πορτοκαλι
300γρ κουβερτουρα γαλακτος για την επικαλυψη
Εκτέλεση
Σε ενα μπωλ ανακατευουμε ολα τα υλικα μεχρι να εχουμε μια ομοιογενη ζυμη
Πλαθουμε μπαλιτσες σε μεγεθος καρυδιου και τα βαζουμε στο ψυγειο σε ενα ταψι με λαδοκολλα. Παραλληλα λιωνουμε την κουβερτουρα και την αφηνουμε για λιγο να χλιαρυνει.Στη συνεχεια βουταμε ενα ενα τα μπαλακια στη σοκολατα αφου τα εχουμε καρφωσει με οδοντογλυφιδα και τα τοποθετουμε στο ταψι με τη λαδοκολλα.Τα αφηνουμε μιση με ωρα τουλαχιστον να σταθεροποιηθει η σοκολατα και στη συνεχεια τα βαζουμε ψυγειο να παγωσουν.
Σιροπι πορτοκαλιου
1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι νερο
1 φλουδα πορτοκαλιου η ξυσμα απο 1 πορτοκαλι
Το βραζουμε για 10′ περιπου σε μετρια φωτια,το αφηνουμε να κρυωσει και το ριχνουμε στο τριμμενο κεικ τοσο οσο να γινει μια ζυμη.
Ειδήσεις σήμερα
- Στην Ευελπίδων η Ειρήνη Μουρτζούκου παίρνει τον δρόμο προς τον εισαγγελέα
- Ανάκληση σε μπισκότα – Εντοπίστηκαν μεταλλικά κομμάτια
- Ο Γιώργος Ζώλης μας δίνει την καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα
- Η Γη της Ελιάς : Δεν θέλω να πληγωθείς – Ο Στάθης προσπαθεί να προστατέψει την Αριάδνη
- Η Γη της Ελιάς : Βασιλική και Αριάδνη γίνονται μια γροθιά ενάντια σε όλους