Για να μην ακούσετε την μαγική φωνή του παιδιού σας να φωνάζει “ΜΑΜΑΑΑΑΑ ΠΕΙΝΑΩ”, στην παραλία, φτιάξτε αυτό το τρουφάτο κέικ για το ταπεράκι της παραλίας και απολαύστε το οικογενειακώς.
- βουτυρο 250 γραμμάρια μαλακό σε θερμοκρασία δωματίου
- ζαχαρη 1 κούπα
- αυγα 4 σε θερμοκρασία δωματίου
- βανίλια 2
- Γάλα φρέσκο 1 κούπα
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- τρούφα σοκολάτας 70 γραμμάρια
- κακαο 2 κουταλιές της σούπας σε σκόνη
Υλικά
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Σίγουρα αποφεύγουμε να δίνουμε γλυκά και γενικότερα ζάχαρη στα παιδιά. Παρόλα αυτά, μία φορά στο τόσο ένα σπιτικό κέικ, δεν θα τους κάνει και τόσο κακό. Σήμερα σας έχουμε ένα εύκολο και γρήγορο τρουφάτο κέικ για το ταπεράκι της παραλίας.
Δείτε ακόμα Καλοκαιρινό κέικ βερίκοκο
Διότι η θάλασσα ανοίγει την όρεξη και σίγουρα δεν θέλουμε να τρέχουμε κακήν κακώς να γυρίσουμε σπίτι, επειδή τα παιδιά πεινάνε και τα έχει πιάσει γκρίνια. Ας είμαστε λοιπόν προετοιμασμένοι με αυτό το αφράτο και οικονομικό τρουφάτο κέικ. Θα το λατρέψουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το τρουφάτο κέικ για το ταπεράκι της παραλίας
Εκτέλεση για το τρουφάτο κέικ για το ταπεράκι της παραλίας
Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και την ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει και να ασπρίσει. Στην συνέχεια προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε παράλληλα μέχρι να απορροφηθούν πλήρως από το μείγμα.
Έπειτα βάζουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε εναλλάξ το φρέσκο γάλα και το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τελειώνοντας με το αλεύρι. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί πλήρως και ενωθεί προσθέτουμε την τρούφα σοκολάτας την οποία την έχουμε προηγουμένως αλευρώσει ελαφρώς, για να μην κάτσει στον πάτο του κέικ και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μία φόρμα του κέικ, την βουτυρώνουμε και την αλευρώνουμε καλά και αδειάζουμε εκεί το 1/3 από το μείγμα του κέικ. Πασπαλίζουμε με την σκόνη κακάο και καλύπτουμε το κακάο με το μισό από το μείγμα που έμεινε στην άκρη. Πασπαλίζουμε και πάλι με κακάο και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα για κέικ.
Δείτε ακόμα Κέικ σε χωνάκια για κέρασμα
Ισιώνουμε καλά το κέικ και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 1 ώρα, ανάλογα και τον φούρνο μας. Βγάζουμε το κέικ μόλις μία οδοντογλυφίδα βγει καθαρή, πάνω σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Μόλις κρυώσει το πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και απολαμβάνουμε.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Νικολέττα Πετροπούλου
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα