Υλικά συνταγής
1/2 κιλό χοιρινό (από ώμο) κομμένο σε κύβους-μπουκίτσες
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 μικρή σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη ή 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
220 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα σε φέτες
1/2 φλ. ζωμό κότας ζεστός
3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. κορν φλάουερ
1 κ.γ. μουστάρδα
2 κ.σ. λευκό ξηρό κρασί
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι ή γουόκ σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι ανακατεύοντας για 1/2 λ. Προσθέτετε τις χοιρινές μπουκίτσες και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να ροδίσει το κρέας απ” όλες τις πλευρές.
Χαμηλώνετε τη φωτιά σε χαμηλή θερμοκρασία, προσθέτετε το σκόρδο και το 1/2 φλ. ζεστό ζωμό, σκεπάζετε το τηγάνι και σιγοβράζετε για 20-25 λ ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας. Προσθέτετε τα μανιτάρια, ανακατεύετε, σκεπάζετε το τηγάνι και συνεχίζετε το σιγοβράσιμο μέχρι να μαλακώσουν καλά και τα μανιτάρια.
Ανακατεύετε καλά τη κρέμα γάλακτος, το κρασί, τη μουστάρδα και το κορν φλάουερ. Αλατοπιπερώνετε το φαγητό, προσθέτετε το μείγμα κρέμας γάλακτος, ανακατεύετε να πάει παντού και συνεχίζετε μέχρι να πάρει βράση η σάλτσα. (Αν θέλετε πιο “δεμένη” και πηχτή τη σάλτσα διαλύστε λίγο ακόμα κορν φλάουερ σε 4-5 κ.σ. νερό, το ρίχνετε στο φαγητό και το βράζετε 1 λ ακόμα). Σερβίρετε με ρύζι πιλάφι ή πουρέ.
Ειδήσεις σήμερα
- Κλειστά σχολεία αύριο Τετάρτη (15/01) – Η Λίστα με τις περιοχές – Συνεχής ενημέρωση
- Φωτιά Λος Άντζελες : Πασίγνωστη ηθοποιός του Χόλυγουντ βρήκε τραγικό θάνατο
- Βέφα Αλεξιάδου: Μόλις 8 άτομα στο μνημόσυνο της Εθνικής μας Μαγείρισσας
- Η Γη της Ελιάς : Εκτός από την Αρετή και την Μαρίνα αποχωρεί και τρίτη πρωταγωνίστρια από την σειρά
- Βάσω Λασκαράκη : Στο νοσοκομείο ο σύζυγός της Λευτέρης Σουλτάτος – Τι συμβαίνει με την υγεία του τα τελευταία 4 χρόνια