Συνταγή για χοιρινό με ξεροψημένη και τραγανή κρούστα στη λαδόκολλα με πατάτες στο φούρνο για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, σκέτο λουκούμι.
Από τη φίλη μας Μένια Στεφοπούλου.
- πατατες 2 κιλά
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- λεμονι Χυμός από 1
- κρεμμυδι 1 ξερό
- πιπεριά 1 πράσινη
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- νερό 1μιση ποτήρι
Υλικά
- χοιρινο 2,5 κιλά περίπου
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- ρίγανη Κατά βούληση
- ελαιολαδο 6-7 κουταλιές της σούπας
- κουρκουμας 1-2 πρέζες
- μείγμα μπαχαρικών 1 κουταλιά του γλυκού για χοιρινό
Για το κρέας
Χοιρινό φιλέτο αλά κρεμ με μανιτάρια
Χοιρινό σκέτο λουκούμι, ψημένο στη λαδόκολλα με πατάτες φούρνου που θα απογειώσει το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Είναι ένα φαγάκι, τέλειο για κάθε γιορτινή περίσταση. Κι αφού η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας όλα τα μυστικά για το πιο καλοψημένο χοιρινό κρέας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το χοιρινό με πατάτες στη λαδόκολλα για τη Τσικνοπέμπτη:
Εκτέλεση για το χοιρινό με πατάτες στη λαδόκολλα για τη Τσικνοπέμπτη
Αρχικά καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τις αραδιάζουμε στη μισή γάστρα και τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, χυμό λεμονιού, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά. Προσθέτουμε και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Στην άλλη μισή γάστρα στρώνουμε λαδόκολλα και πάνω τοποθετούμε το χοιρινό. Το μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο και κουρκουμά. Στο τέλος βάζουμε το μείγμα μπαχαρικών και κάνουμε ένα απαλό μασάζ για να πάει παντού η μαρινάδα.
Χοιρινό με πορτοκάλι και δεντρολίβανο
Προσθέτουμε το νερό σε όλη τη γάστρα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου 3 ώρες με το καπάκι της γάστρας. Την τελευταία μισή ώρα, ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας, για να πάρουν χρώμα οι πατάτες και το κρέας.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr