Συνταγή για σπιτικά κεμπάπ κοτόπουλο με πιπεριά Φλωρίνης, σουμάκ και μυρωδικά για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης που τρώγονται σκέτα ή σε σπιτικό πιτόγυρο. Ιδανικά για σχαροτήγανο, τηγάνι ή σχάρα
από τη φίλη μας Konstantina’s Kitchen.
- κιμά κοτόπουλο 500 γραμμάρια (στήθος, μπούτι ή ανάμικτο)
- κρεμμυδι 1 μικρό
- πιπεριά Φλωρίνης 1/2
- μαιντανος 1 χούφτα
- σκορδο 1 σκελίδα
- τσιμένι 1 κουταλάκι του γλυκού (κοφτό)
- σουμάκ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- Καπνιστή πάπρικα 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- ελαιολαδο 2 κουταλιές της σούπας
- ξύδι 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Υλικά
Κεμπάπ κοτόπουλο της Γκόλφως
Η Τσικνοπέμπτη πλησιάζει και σας έχουμε τα πιο αφράτα, αρωματικά και πεντανόστιμα κεμπάπ με κιμά από κοτόπουλο. Είναι τόσο λαχταριστά που δε θα μείνει τίποτα! Εμείς τα τρώμε και σκέτα και σε σπιτικά πιτόγυρα και σίγουρα θα ξετρελάνουν και τα παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κεμπάπ με κιμά κοτόπουλο για τη Τσικνοπέμπτη:
Εκτέλεση για τα κεμπάπ με κιμά κοτόπουλο για Τσικνοπέμπτη
Στο μούλτι προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη πιπεριά Φλωρίνης, το σκόρδο και τον μαϊντανό και πολτοποιούμαι τα υλικά μας. Βάζουμε τον κιμά κοτόπουλου σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ξύδι, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Επίσης προσθέτουμε την καπνιστή πάπρικα, το σουμάκ και το τσιμένι. Στο τέλος προσθέτουμε τα πολτοποιημένα λαχανικά στο μούλτι, χωρίς τα υγρά τους. Ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά μας και έπειτα σκεπάζουμε το μείγμα με μία διάφανη μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1-2 ώρες.
Σώς για κεφτεδάκια και μπιφτέκια
Έπειτα βρέχουμε τα χέρια μας και ξαναζυμώνουμε τον κιμά. Τότε πλάθουμε τα κεμπάπ στο σχήμα που θέλουμε. Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή σε σχαροτήγανο ή σχάρα και ψήνουμε τα κεμπάπ μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, σε μέτρια φωτιά και από τις δύο πλευρές.
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr