Συνταγή για τρυφερά χοιρινά κότσια στο φούρνου με πατάτες με την πιο εύκολη και νόστιμη μαρινάδα, για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, από τη φίλη μας Σούλα Λεβέντη.
Πικάντικο μπουγιουρντί για την Τσικνοπέμπτη
Τα χοιρινά κότσια είναι από τα αγαπημένα μας κομμάτια χοιρινού αφού συνδυάζουν το ψαχνό με το λιπάκι. Είναι ζουμερά, τρυφερά και γίνονται φυσικά άπαιχτα στο φούρνο. Αν μένετε σε πολυκατοικία και δεν μπορείτε να τσικνίσετε ή θέλετε να υπάρχει ποικιλία στο τραπέζι της Τσικνοπέμπτης, σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε αυτά τα κότσια.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα κότσια χοιρινά με πατάτες στο φούρνο:
Εκτέλεση για τα κότσια χοιρινά με πατάτες στο φούρνο
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες, τις ξεφλουδίζουμε, τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό και τις κόβουμε κυδωνάτες. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις μαρινάρουμε με μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. Ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει η μαρινάδα παντού και αφήνουμε το ταψί στην άκρη.
Έπειτα παίρνουμε τα κότσια και τα αλείφουμε με μουστάρδα από όλες τις μεριές. Τα μαρινάρουμε και αυτά με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κόβουμε το σκόρδο σε φετάκια. Μπήγουμε και τα φετάκια σκόρδου μέσα στο κρέας και τοποθετούμε τα κότσια πάνω από τις πατάτες.
Πλεξούδα από πανσέτες για την Τσικνοπέμπτη
Κάνουμε ένα μασάζ στο κρέας να πάει παντού η μαρινάδα και περιχύνουμε το φαγητό με το ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε και λίγο νερό, για να μη μας κολλήσει το φαγητό και σιγοψήνουμε στους 150 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να γίνει το φαγητό και να πάρει χρώμα.
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr