Συνταγή για μαλακές κρασάτες χοιρινές μπριζόλες που δεν στεγνώνουν στο φούρνο με πατάτες για το τραπέζι της Τσικνοπέμπτης. Μία μαμαδίστικη και οικονομική συνταγή
από τη φίλη μας Souki Simeonidou.
Χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κρασιού
Μπορεί το έθιμο να θέλει να ψήνουμε το κρέας στα κάρβουνα αλλά πολλοί από εμάς δεν μπορούμε να ψήσουμε λόγω του ότι μένουμε σε πολυκατοικίες. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε Τσικνοπέμπτη, ψήνοντας το κρέας στο φούρνο. Σε κάθε περίπτωση αυτές οι χοιρινές μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο δεν πρέπει να λείπει από το μενού σας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις κρασάτες μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο για τη Τσικνοπέμπτη:
Εκτέλεση για τις κρασάτες μπριζόλες με πατάτες στο φούρνο για τη Τσικνοπέμπτη
Αρχικά ξεφλουδίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και ρίγανη και ανακατεύουμε με τα χέρια μας. Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και τις περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τις 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε και πάλι και τις βάζουμε στην άκρη.
Μαρινάρουμε τις μπριζόλες με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη από όλες τις μεριές και τις τοποθετούμε στο ταψί. Προσθέτουμε το νερό και το 1/2 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο και από πάνω, τοποθετούμε τις φέτες λεμονιού με τη φλούδα τους.
Μουσταρδάτες μπριζόλες στο φούρνο για την Τσικνοπέμπτη
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 20 λεπτά. Τις γυρνάμε που και που για να πάρουν χρώμα από παντού και προσθέτουμε επιπλέον νεράκι αν χρειαστεί. Λίγο πριν γίνουν προσθέτουμε το λευκό κρασί και ψήνουμε για λίγο ακόμα, ίσα ίσα να εξατμιστεί το αλκοόλ και να μείνει το φαγητό με το λαδάκι του.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr