Συνταγή για ψητή τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαδολέμονο φρέσκια ρίγανη κ δενδρολίβανο. Ένα καλοκαιρινό και νόστιμο φαγητό κατάλληλο και για διατροφή που μπορείτε να το συνοδεύσετε με πράσινη σαλάτα εποχής.
από τη φίλη μας Ελένη Παπατσάνη.
- Τσιπούρες 1 κιλό
- λεμονι Χυμός από 2
- ελαιολαδο 1/2 ποτηράκι του κρασιού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση κόκκινο
- ρίγανη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- δενδρολίβανο 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- μουσταρδα 2 κουταλιές της σούπας
- κουρκουμας 1 πρέζα
Υλικά
Μαριναρισμένη τσιπούρα στο φούρνο
Λαχταριστή ψητή τσιπούρα στο φούρνο με λαδολέμονο, ρίγανη και δεντρολίβανο για ένα χορταστικό μεσημεριανό για μικρούς και μεγάλους, ακόμη κι αν προσέχετε τη διατροφή σας. Είναι ένα ψάρι χωρίς πολλά κόκαλα, οπότε σίγουρα το συστήνουμε και για παιδιά.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαδολέμονο:
Εκτέλεση για τη τσιπούρα στη λαδόκολλα με λαδολέμονο
Αρχικά παίρνουμε τις τσιπούρες καθαρισμένες και τις πλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Τις αφήνουμε να στραγγίξουν και τις βάζουμε σε λαδόκολλα.
Τσιπούρες γεμιστές, ψημένες με βούτυρο και σως μαγιονέζας
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι, το αλάτι, την μουστάρδα, την ρίγανη, το δεντρολίβανο και τον κουρκουμά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις τσιπούρες και ψήνουμε στον αέρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr