Συνταγή για ξεροψημένες τσιπούρες με μουστάρδα, λαδολέμονο και δεντρολίβανο, κατάλληλο και για δίαιτα. Μπορούμε να τις φάμε σκέτες αλλά είναι νόστιμες και με πατάτες φούρνου. Από τη φίλη μας Ελένη Παπατσάνη.
- Τσιπούρες 5
- λεμονι Χυμός από 2
- ελαιολαδο 1 ποτηράκι του κρασιού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση μαύρο
- πιπέρι Κατά βούληση κόκκινο
- ρίγανη 1-2 κουταλάκια του γλυκού
- μουσταρδα 5-6 κουταλιές της σούπας
- κουρκουμας 1 κουταλάκι του γλυκού
- δενδρολίβανο 4-5 κλαράκια
Υλικά
Τσιπούρες στον φούρνο με λαδολέμονο ψημένες στη λαδόκολλα
Οι τσιπούρες είναι νόστιμα ψάρια που μπορούμε να τα φάμε ακόμη και για βραδινό σε δίαιτα. Συγκεκριμένα μισή τσιπούρα το μεσημέρι και μισή τσιπούρα το βράδυ με μία σαλάτα εποχής. Σήμερα θα τις φτιάξουμε ξεροψημένες και νόστιμες με μουστάρδα, χυμό λεμονιού και δεντρολίβανο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τις τσιπούρες ξεροψημένες με δεντρολίβανο:
Εκτέλεση για τις τσιπούρες ξεροψημένες με δεντρολίβανο
Αρχικά παίρνουμε τις πατάτες καθαρισμένες, τις πλένουμε καλά και τις αφήνουμε να στραγγίξουν σε ένα σουρωτήρι. Έπειτα τις βάζουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Σε ένα μπολάκι προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι, το αλάτι, την ρίγανη, τη μουστάρδα, τον κουρκουμά και το δεντρολίβανο.
Τσιπούρες γεμιστές, ψημένες με βούτυρο και σως μαγιονέζας
Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και περιχύνουμε με τη μαρινάδα τις τσιπούρες. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρουν καλό χρώμα.
Την είδαμε στην ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Δεν στεγνώνουν τα ρούχα : Το κόλπο με το μπουκάλι θα μειώσει το χρόνο στεγνώματος στο μισό
- Βασίλης Καλογήρου: Ραγδαίες εξελίξεις με την υπόθεση- Ο Τσούκαλης φεύγει εκτάκτως για Λάρισα
- Νέο Εκτακτο Δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας και χιόνια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Ανακαλείται ελληνικό τυρί – Εντοπίστηκαν αυξημένα επίπεδα σε ορυκτέλαια