Συνταγή για Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη. Αφράτα με ίνες ατομικά τσουρεκάκια αφρός από το Παναγιώτη Παπαδάκη που τα παιδιά θα τα λατρέψουν.
- αλεύρι για τσουρέκια 1 κιλό
- βουτυρο 100 γραμμάρια λιωμένο
- Γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια (κρύο)
- αυγα 2 μέτρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 100 γραμμάρια (κρύο)
- ζαχαρη 300 γραμμάρια
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- Κακουλέ 1/2 κουταλάκι του γλυκού
- μαστιχα 4-5 δάκρυα (2 γραμμάρια)
- βανίλια 2
- ηλιέλαιο 50 γραμμάρια
Για την ζύμη
- αυγα 1 μέτριο
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
- σουσαμι Κατά βούληση
Για το πασπάλισμα
Φέτος λοιπόν θα φτιάξετε τα πιο αφράτα, μυρωδάτα, με ίνες φουρνιστά τσουρεκάκια αφρός .
Μπορείτε να τα κάνετε και μεγάλα για Πασχαλινά τσουρέκια με κακουλέ, μαστίχα και μερικά ακόμη απλά υλικά. Αφράτα και με ίνες που έχουν σίγουρη επιτυχία. Ακόμη κι αν δεν έχετε δοκιμάσει να φτιάξετε στο παρελθόν ποτέ ξανά τσουρέκια, αυτά τα Πασχαλινά τσουρέκια θα έχουν σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη :
Φτιάξτε μοναδικά Τσουρεκάκια πολύ αφράτα με Ίνες & Εντυπωσιάστε τους πάντες!! Όλοι θα νομίζουν ότι είναι αγοραστά!! Χρησιμοποιήστε αλεύρι με 14% πρωτεΐνη Και κάντε τα διπλώματα όπως στο βίντεο!!
INGREDIENTS
220 g water
50 g fresh yeast
1 tbsp sugar
———————————
1 kg hard flour
100 g melted butter
150 g milk(cold)
2 medium eggs
300 g sugar
100 g orange juice
Zest from 1 orange
1 tsp mahlab
1/2 tsp cardamom
2 g mastic
2 vanilla
50 g vegetable oil
———————————
1 medium egg
1 tbsp milk
Sesame
———————————-
20 pieces
GERMAN
ZUTATEN
220 g Wasser
50 g frische Hefe
1 EL Zucker
———————————
1 kg Hartmehl
100 g geschmolzene Butter
150 g Milch (kalt)
2 mittelgroße Eier
300 g Zucker
100 g Orangensaft
Zeste von 1 Orange
1 TL Mahlab
1/2 TL Kardamom
2 g Mastix
2 Vanille
50 g Pflanzenöl
———————————
1 mittelgroßes Ei
1 EL Milch
———————————–
Sesam
———————————-
20 Stück
Εκτέλεση για τα Πασχαλινά τσουρέκια του 2022
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό ,την μαγιά ,την ζάχαρη ανακατεύουμε για 1 λεπτό και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τα αυγά , το γάλα , τον χυμό πορτοκάλι (κρύα), την ζάχαρη , το λιωμένο βούτυρο , το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
Σε έναν πολυκόφτη ρίχνουμε το μαχλέπι , τις βανιλίνες , το κάρδαμο ,την μαστίχα , την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη. Το προσθέτουμε στο μείγμα μαζί με το προζύμι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι για το τσουρέκι και ζυμώνουμε μέχρι να αρχίσει να γίνεται ζύμη.
Προσθέτουμε σταδιακά το ηλιέλαιο και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Παίρνουμε την ζύμη και κάνουμε διπλώματα πάνω στον πάγκο με λίγο αλεύρι.
Δείτε ακόμα Τα τσουρέκια της Σαρακοστής
Χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλάκια των 100 γραμμαρίων και τα σκεπάζουμε να μην ξεραθούν. Παίρνουμε ένα μπαλάκι το ανοίγουμε σε φυτίλι και το κάνουμε κόμπο ενώνοντας τις 2 άκρες. Τα βάζουμε το ένα δίπλα στο άλλο αφού τα φτιάξουμε και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 1 ώρα.
Χτυπάμε ένα αυγό μαζί με 1 κουταλιά της σούπας γάλα και τα αλείφουμε πολύ καλά. Πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 25-30 λεπτά στους 190 c . Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρεκάκια αφρός που έχετε δοκιμάσει. Είναι πεντανόστιμα που τα παιδιά σας θα σας τα ζητάνε συνεχώς!! Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ για τα Τσουρεκάκια αφρός του Παναγιώτη Παπαδάκη:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα