Το Πάσχα πλησιάζει και μοιραζόμαστε μαζί σας μια συνταγή για πεντανόστιμο Τσουρέκι φόρμας με σοκολάτα πολύ αφράτο και με ίνες! Τέλειο τσουρέκι ακόμη και για τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμάρια
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- βούτυρο γάλακτος 70 γραμμάρια αγελαδινό
- Γάλα φρέσκο 150 γραμμάρια
- αυγα 2 μεγάλα
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- μαχλέπι 1 κοφτή κουταλιά της σούπας
- Κακουλέ Στην μύτη 1 κουταλιού του γλυκού
- βανίλια 1
- κακαο 2 κουταλάκια του γλυκού
Υλικά
- σοκολάτα 2 γάλακτος
Για την γέμιση
- γάλα εβαπορέ 1 συσκευασία
- μαρμελάδα 1 κουταλιά της σούπας ροδάκινο
- νερό 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Μπορεί τα τελευταία χρόνια να απολαμβάνουμε τσουρέκια όλο τον χρόνο, όμως ακόμα και σήμερα, το έθιμο θέλει τα τσουρέκια να έχουν την τιμητική τους το Πάσχα. Σήμερα λοιπόν, μιας και απέχουμε λίγες εβδομάδες, πριν το Πάσχα θα μοιραστούμε μαζί σας ένα σοκολασμένο τσουρέκι με ίνες.
Δείτε ακόμα Τσουρέκια με Πορτοκαλάδα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Αφράτο, αρωματικό τσουρέκι με σοκολάτα που είναι πανεύκολο, οικονομικό και σίγουρα καλύτερο από του φούρνου. Θα ξετρελαθείτε αν το δοκιμάσετε και μπορείτε να το φτιάξετε για όλο τον χρόνο! Εμείς το δοκιμάσαμε και πάθαμε πλάκα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τσουρέκι φόρμας με σοκολάτα
Εκτέλεση για το τσουρέκι φόρμας με σοκολάτα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, την ζάχαρη, το αγελαδινό βούτυρο, το γάλα, τα αυγά, την ξερή μαγιά, το μαχλέπι, το κακουλέ και την βανίλια και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη. Την σκεπάζουμε, την αφήνουμε να φουσκώσει για περίπου 1 ώρα σε ζεστό μέρος και στην συνέχεια την χωρίζουμε σε 2 κομμάτια.
Στο δεύτερο κομμάτι ζύμης προσθέτουμε το κακάο και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με το κακάο. Πλάθουμε και τα δύο κομμάτια ζύμης σε μπαλάκια. Ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φύλλο ίσο με ένα πιάτο του φρούτου. Βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο και το ανοίγουμε μαζί σαν ένα πιάτο φαγητού.
Δείτε ακόμα Πασχαλινά τσουρέκια: 20 συνταγές για όλα τα γούστα
Κόβουμε το μισό μέρος σε λωρίδες και τις στρίβουμε. Βάζουμε στην μία άκρη κομμάτια σοκολάτας γάλακτος, κλείνουμε το ζυμάρι και το ρολάρουμε προς το μέρος των λωρίδων. Βάζουμε στην φόρμα να φουσκώσει και αλείφουμε 2 φορές με το αδιάλυτο γάλα εβαπορέ.
Ψήνουμε στους 175 βαθμούς Κελσίου, κάτω αντίσταση και αέρα. Στα 40 λεπτά ψησίματος, βγάζουμε το τσουρέκι, το αλείφουμε με πινέλο ελαφρώς με αραιωμένη μαρμελάδα σε νερό ροδάκινο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Souki Simeonidou
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή
- Οι 7 σειρές που τελειώνουν οριστικά τον Δεκέμβριο – Ποιες τις αντικαθιστούν
- Ντύσιμο Δεκέμβριου 2024: 15 festive ιδέες από την δουλειά μέχρι το ρεβεγιόν
- Αμαλιάδα : Ραγδαίες εξελίξεις – Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου – Βίντεο από τη σύλληψη
- Νεκρό 10χρονο παιδί ξαφνικά από ανακοπή