Το τσουρέκι που λατρέψαμε!!!
Τσουρέκι με γέμιση σοκολάτα και καρύδα γεύση εμπνευσμένη απο τη σοκολάτα…Toblerone… με γεύση καρύδας, έφαγα για πρώτη φορά στη Σουηδία και ξετρελάθηκα!!!
- αλευρι 250 γρ
- ξερή μαγιά 1
- αυγα 3
- βουτυρο 160 γρ, σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 50 γρ,
- αλατι 1 πρέζα
- πορτοκαλι 1 κουταλιά ξύσμα
- αυγα 1 κρόκο με λίγο νερό ή γάλα
Υλικά
Εκτέλεση ζυμαριού:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι ,τη ζάχαρη, και τη μαγιά και αρχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτουμε τα αυγά και μόλις αρχίσει η ζύμη να ενώνετε προσθέτουμε το βούτυρο με το ξύσμα.
Ζυμώνουμε 5-6 λεπτά μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη σαν πλαστελίνη.
Σκεπάζουμε τη ζύμη με μεμβράνη και μία πετσέτα σε ζεστό μέρος (στο φούρνο στους 45 βαθμού)για
μία ώρα.
Μπορούμε στη φάση αυτή να βάλουμε τη ζύμη στο ψυγείο για ένα βράδυ να φουσκώσει αργά.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα σε χαμηλή θερμοκρασία με τις δύο ζάχαρες και ανακατεύουμε να λιώσουν, προσθέτουμε το βούτυρο και την καρύδα και ανακατεύουμε ώστε να έχουμε ένα παχύρρευστο μείγμα μία πάστα στην ουσία.
Αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε το ζυμάρι με προσοχή …κολλάει λίγο αλλά με τα χέρια λίγο αλευρωμένα ;όλα πάνε καλά…
…αν είναι απο το ψυγείο δε…ανοίγει υπέροχα!!!
Κάνουμε ένα παραλληλόγραμμο στο φάρδος όσο τρεις σοκολάτες και σε πλάτος όσο δύο.
Στο σημείο αυτό βάζουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 15 λεπτά για να δουλεύετε καλύτερα.
Απλώνουμε εκεί που θα μπει η σοκολάτα απλώνουμε την πάστα και επάνω τοποθετούμε τη σοκολάτα.
Κόβουμε όπως φαίνεται στη φωτογραφία, διπλώνουμε και πλέκουμε, δεν ξεχνάμε να βάλουμε το δεύτερο τελείωμα μέσα στο πλέξιμο.
Αφήνουμε σκεπασμένο με βαμβακερή πετσέτα να φουσκώσει το τσουρέκι σε ζεστό χώρο.
Κάντε και κοτσίδες …ότι σχέδιο θέλετε…η γεύση μετράει!!!
Περνάμε το τσουρέκι με τον κρόκο αραιωμένο με 1-2 κουταλιές νερό ή γάλα.
Δείτε ακόμα :Τσουρέκι Πολίτικο απο τη Ναταλία Μουρατίδου
Πηγή: zzcook