Τσουρεκια αφρατα και αρωματικα
- ζαχαρούχο γάλα 1
- ζαχαρη 2 1/2 κουτιά (το άδειο από το ζαχαρούχο)
- βανίλια 2
- αυγα 6
- σπορέλαιο 2 κουτιά (το άδειο από το ζαχαρούχο)
- Κακουλέ 1 κουταλάκι του γλυκού
- μαχλέπι 1 κουταλάκι του γλυκού
- πορτοκαλι τον χυμό και το ξύσμα από 1
- μαγιά 200 γρ νωπή
- αλεύρι για τσουρέκια 3 κιλά
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- νερό 3 κουτιά χλιαρό (το άδειο από το ζαχαρούχο)
Υλικά
Εκτέλεση
Θερμαινουμε στην κατσαρολα το ζαχαρουχο την ζαχαρη της βανιλιες και τα αυγα μεχρι να λιωσει η ζαχαρη.
Χαμηλωνουμε την φωτια και προσθετουμε το σπορελαιο .
Σε μια λεκανη λιωνουμε την μαγια το νερο να ειναι χλιαρο
Επειτα το προσθετουμε το μιγμα της κατσαρολας στην λεκανη.
Προσθετουμε και τα υπολοιπα υλικα σιγα σιγα στο τελος βαζουμε το αλευρι.
Ζυμωνουμε και τα αφηνουμε σε ζεστο μερος σκεπασμενο για 2 ωρες.
Πλαθουμε τα τσουρεκια κοτσιδα η οτι αλλο σχεδιο μας αρεσει τα αλειφουμε με αυγο και πασπαλιζουμε με σουσαμι η φιλε αμυγδαλο.
Ψηνουμε σε προθερμαζμενο φουρνο στους 180 για20 -25 λεπτα στης αντιστασεις.
Ευχαριστω πολυ την Αntonia Xantzi για την υπεροχη συνταγη που μοιραστηκε μαζι μας.
Δείτε τις καλύτερες συνταγές για τσουρέκι πατώντας εδω
Ειδήσεις σήμερα
- Μούχλα στα μαλλιά: Ο Λόγος που δεν πρέπει να κοιμόμαστε με βρεγμένα μαλλιά
- Θολά τζάμια αυτοκινήτου από τη βροχή και το κρύο: Πως να τα ξεθολώσετε χωρίς να κινδυνεύσετε
- Άντα Λεούση : Εβδομαδιαίες προβλέψεις από 13/01/25 ως 19/1/2025 για όλα τα ζώδια
- Μενού εβδομάδας από 13/1/24 έως 19/01/25
- Η Γη της Ελιάς : Αποχωρεί ο Τάσος Ιορδανίδης από τη σειρά – Ολές οι λεπτομέρειες