Τσουρέκια χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά ιδανικά για παιδιά και όχι μόνο. Και για διαβητικούς και για αυτούς που θέλουν πιο light εκδοχή και είναι και πεντανόστιμα παρακαλώ.
Όσοι έχουν κάνει έστω και μια φορά στην ζωή τους διατροφή καταλαβαίνουν για τι πράγμα θα τους μιλήσουμε παρακάτω. Είναι πολύ δύσκολο να στερείσαι λιχουδιές που άλλοι τις γεύονται σε αφθονία οποιαδήποτε ώρα της ημέρας επιθυμούν.
Όταν κάνεις διατροφή σου λείπουν φαγητά, όπως είναι τα γλυκά και το fast food. Εμείς, δεν μπορούμε προς το παρόν να κάνουμε κάτι για το fast food όμως για την κατηγορία “γλυκά” κάτι βρήκαμε! Πεντανόστιμα Τσουρέκια χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά!
Αντί για ζάχαρη έχουν φρουκτόζη ή στέβια. Το μαχλέπι, το κακουλέ και η μαστίχα έρχονται να απογειώσουν την γεύση σας. Αυτά τα τσουρεκια χωρίς ζάχαρή είναι ιδανικά για τις υπογλυκαιμίες που θα νιώσουμε κατά την περίοδο της διατροφής!
Δείτε ακόμα Τα νηστισιμά τσουρέκια της Sofia Kara που κάναν θραύση
Αποτελούν επίσης μια πολύ καλή λύση για τους ανθρώπους που για λόγους υγείας δεν μπορούν πλέον να καταναλώσουν ζάχαρη. Είναι υγιεινά, είναι πεντανόστιμα, έχουν λίγες θερμίδες και είναι και νηστίσιμα! Είναι δύσκολο να πιστέψεις ότι μία τόσο νόστιμη συνταγή έχει τόσα πλεονεκτήματα…αλλά σου λέμε την αλήθεια. Διαβάστε την συνταγή:
Εκτέλεση για Τσουρέκια χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά
Στην αρχή λιώνουμε την ξερή μαγιά στο νερό και προσθέτουμε 200 γρ. από το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα μας να φουσκώσει. Σε μια ξεχωριστή λεκάνη προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι, την φρουκτόζη, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού, το σπορέλαιο, το νερό, το μαχλέπι, το κακουλέ και την μαστίχα. Ρίχνουμε και το μείγμα μαγιάς.
Ζυμώνουμε την ζύμη μας και την αφήνουμε για 2 ώρες περίπου, να φουσκώσει. Αφού η ζύμη μας είναι έτοιμη, ξεκινάμε να πλάθουμε τα τσουρέκια μας. Όταν τα πλάσουμε τα αλείφουμε με ένα μείγμα, που θα έχουμε βάλει μέσα σε αυτό 1 κ.γ φρουκτόζη και νερό.
Βάζουμε τα τσουρέκια μας να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις στους 160 βαθμούς Κελσίου, για περίπου 30 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα τον φούρνο που διαθέτουμε.
Tips:
Αν επιλέξουμε να βάλουμε στέβια αντί για φρουκτόζη, βάζουμε και πάλι 150 γρ,
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Kiki Kyriaki στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
* Τα άρθρα, έχουν καθαρά πληροφοριακό χαρακτήρα και δεν αναπληρώνουν την γνώμη του θεράποντα ιατρού. Το περιεχόμενο των άρθρων είναι για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον θεραπευτή, εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Κάθε οργανισμός είναι μοναδικός και έχει διαφορετικές ελλείψεις, ανάγκες, παθολογικά ευρήματα και ψυχολογικά χαρακτηριστικά. Ζητήστε την βοήθεια ειδικών αποκλειστικά για την δική σας περίπτωση. Το daddy-cool.gr και οι συντάκτες του δεν φέρουν καμία ευθύνη για την οποιαδήποτε χρήση.
Ειδήσεις σήμερα
- Ανακαλείται κατεψυγμένη πίτσα μετά από εντοπισμό επικίνδυνου μικροβίου
- Μερομήνια 2024 – 2025 : Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά με χιόνια και πολικό ψύχος
- Φως στο Τούνελ : Μελάνιαζε και τέζα- Η κυνική μαρτυρία της Μουρτζούκου – Τα ψέματα και οι αντιφάσεις
- Η Γη της Ελιάς : O Ιπποκράτης έδιωξε τα αδέρφια Βαρώτσου από τη Μάνη
- Οδηγός γενικής καθαριότητας για να αστράψει το σπίτι σου πριν στολίσεις για τα Χριστούγεννα